Tarjányi Pince – A beérett munka gyümölcse

2015. július 23. – Az ihatóbb Magyarországért

Az egri Tarjányi Pincészetet nemrég mutattuk be egy igen jól sikerült kóstoló keretében. Azt a címet adtuk akkor a cikkünknek, hogy Tarjányi Pince – Mernek nagyot álmodni! Mára kiderült, hogy az álom egy része valóra vált, a kitartó munka meghozta gyümölcsét mind külföldön, mind idehaza elért eredményekkel. Egy nagy éremeső hullott a borászatra, és most beszámolunk, hogy mely borok diadalmaskodtak!

Egy borászatnak a kitartó, szívós munka mellett hinnie is kell a boraiban. Ha nem hiszi el, hogy márkát épít, akkor nem is lesz az. Tarjányiék okkal bíznak a boraikban, és most már jönnek a kimagasló eredmények.

Milyen eredmények születtek április óta?

Először külföldről jött a hír, hogy rangos nemzetközi Challenge International du Vin borversenyen a Tarjányi Pince minden éremfajtából begyűjtött egyet-egyet.

Az eredmények:

Arany érem: Egri Hárslevelű Superior 2013

Ezüstérem: Turán 2012

Bronzérem: Egri Csillag Superior 2013

A borverseny fontosabb adatai: Elnevezés: Challenge International du Vin, Helyszín: Bordeaux, Franciaország, Megrendezés időpontja: Évente, tavasszal (április, május) Rendező neve: Concours Des Vins, Honlap: www.challengeduvin.com

Másodjára pedig az Egri Borvidéki Borversenyen gyűjtöttek be 2 aranyat, 6 ezüstöt, és 2 bronzot. Ezzel az eredménnyel a 7. legjobbak lettek a borászatok rangsorában.

Aranyérem: Bouvier 2013, Nagyburgundi 2012

Ezüstérem: Egri Bikavér 2011, Szürkebarát 2013, Egri Fehér Rajnai rizling 2013, Turán 2012, Egri Hárslevelű Superior 2013, Egri Bikavér Superior 2012 Bronzérem: Egri Csillag 2012, Egri Csillag Superior 2013

A borverseny fontosabb adatai: Elnevezés: Egri Borvidéki Borverseny, Helyszín: Eger, Magyarország, Megrendezés időpontja: Évente, tavasszal (április), Rendező neve: Egri Borvidék Hegyközség, Honlap: www.egriborvidek.hu

A harmadik momentum az eredmények terén pedig a Prestige Reserve Projekt keretében valósult meg, ahol két szép díjjal gazdagodtak.

Prestige Reserve Medaillon D’or: Turán 2012.

Vinum Bonum: Egri Hárslevelű Superior 2013.

A borteszt sorozat lényege: Célunk a kiemelkedő boregyéniségek, a terroirt jól kifejező nagy borok támogatása, hiszen ezek mutatnak példát a többi borásznak, ezek növelik a magyar borászat image-ét, egyben értékteremtők és időt állók is. … Számunkra lényeges a tiszta karakter, az őszinte egyéniség és a megkérdőjelezhetetlen kvalitás. Elnevezés: Prestige Reserve Projekt, Helyszín: Budapest, Megrendezés időpontja: Évente tavaszi, őszi forduló. A PPRESTIGE RESERVE védjegy a minőség presztízsét szimbolizálja. Honlap: http://www.prestigereserve.hu/

Még két ezüst a lista végére – két nagy hazai verseny keretében, mert három a magyar igazság, de a negyedik a ráadás!

Vinagora Borverseny: ezüst érem: Egri Csillag Superior 2013.

Magyar Bormustra: ezüst érem: Nagyburgundi 2012.

Most már kijelenthető, hogy a Tarjányi Pince egy fontos tényezővé vált az Egri Borvidéken. Kinőtték magukat, a hobbiborászat mára egy komoly, profi pincészetté cseperedett. Igazolják ez a hazai és külföldi borversenyeken elért helyezések, a Tarjányi Pincével számolni kell. Minden évjárat egy újabb lehetőség a dicsőségre, ezt tudják ők is. Reméljük, hogy nemsokára újabb hazai és nemzetközi sikereknek örülhetünk!