Második alkalommal is VINO Kóstoló Ünnep Egerben

A lassan hagyománnyá váló borrendezvény idén különleges környezetben, az Egri Érseki Palota előkertjében kerül megrendezésre augusztus 24-én és 25-én, az Érseki Palota és az Egri Borút Egyesület közös szervezésében.

szöveg és fotó: Zmák Tibor

Mint a Palota Erdődy termében rendezett rendhagyó sajtótájékoztatón megtudhattuk, az esemény megálmodásában a fő hangsúlyt arra helyezték, hogy a Borvidék borainak széles skáláját mutathassák be a kiállító termelők. Találhassa meg mindenki a neki tetsző tételeket, ismerhesse meg a borászatok sokszínűségét. 

Lőrincz György, Hernádfői Csaba, Koklács Kata
Lőrincz György, Hernádfői Csaba, Koklács Kata

Dr Lőrincz György az Egri Borút Egyesület képviseletében mondta el, milyen fontos a híradás az egri borokról. A bor és a gasztronómia kapcsolata volt a másik inspiráló gondolat a rendezvény megszervezése mellett.  A Borút akkor 15 éves évfordulója is erőt adott nekik a kezdeményezés hangsúlyos támogatásához.

A Palota igazgatója, Hernádfői Csaba többek között elmondta, a 300 éves múlttal rendelkező, a közelmúltban egymilliárdos beruházás keretében felújított, műkincsekkel berendezett épület gazdájaként szívesen mondtak igent a borünnep szervezőinek felkérésére.

A rendezvényen megjelenő éttermek és borászatok végleges listája még nem állt össze, de az szervezők ígéretei szerint nem fogunk csalódni. A kiállítók meghívás alapján jönnek, így a minőség garantált lesz. Hogy ne csak a száj és az íny lakjon jól, a fülnek is jut élmény. A színpadon a Snidero Quartet, Tóth Eszter, a Simple Acoustic, Moór Bernadett is fellép a két nap folyamán. Gyermeksarkot is berendeznek, kézműves programokon is részt vehetnek a látogatók.

Az Érseki Palota előkertje
Az Érseki Palota előkertje

Idén új a helyszín. Az Eger legforgalmasabb és leghangulatosabb sétálóutcáján, a Széchenyi utcán található Érseki Palota több mint 250 éve az egri érsek rezidenciája. Ebben az épületben nyílt meg 2016-ban az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont, ahol különlegesen szép, autentikus környezetben ismerhető meg az egri érsekek világa.

Azoknak, akik már sokszor eltervezték a Palota meglátogatását, ez a tökéletes alkalom, hiszen a belépőjegy megvásárlásával a kiállítások látogatása is ingyenessé válik a két nap alatt.

 

részletek:

Belépési díj 2 napra: 1 000 Ft

Pohár letéti díj: 1 000 Ft (visszatérítendő)

Mit kap a látogató a belépőjegyéért?

Találkozási lehetőséget a borásszal. Ez mára egyre ritkább….

Színvonalas egri élményt, programot a belvárosban 2 napig!

Belépést a Palotába.

Színes gasztronómiai kínálatot.

Élményt adó zenei műsort.

Családi programokat.

Szűrt, érdeklődő, hasonló érdeklődésű közönséget.

Lőrincz György
Lőrincz György

A rendezvény mindkét nap ünnepélyes szőlőáldással indul.

A megnyitón részt vesznek az Egri Borbarát Hölgyek és az Egri Bikavér Lovagrend tagjai, valamint fellép az Egri Érseki Fiúkórus. Beszédet mond Dr. Lőrincz György, az Egri Borút Egyesület elnöke és a St. Andrea Szőlőbirtok vezetője és borásza.

 

 

Programterv

Augusztus 24., Péntek:

  • 16:00 Ünnepélyes Megnyitó és Szőlőáldás
  • 17.00-18-00 Tóth Eszter akusztikus koncert
  • 18.00-20-00 Simple Acoustic
  • 20.00-21.30 Snidero Quartet

Augusztus 25. Szombat:

  • 16:00 Ünnepélyes Megnyitó és Szőlőáldás
  • 17.00-19.00 Tóth Eszter akusztikus koncert
  • 19.30-21.00 Moór Bernadett jazz zongora koncert

A zenekarok közti szünetben és a koncertek után DJ zenél.

Gál Titi
Gál Titi

Meglepetések

Bemutatkozik két borvidéki összefogó kezdeményezés: az Egri Borműhely és a Kőporos Borbazár.

 

 

Az egri borvidék erősségei

VINO Kóstoló Ünnepet beharangozni kívánó sajtótájékoztató mellett a meghívott vendégek egy pompás ebédet is elfogyaszthattak a Gál Tibor Fúzióban illetve pincelátogatást tettek a St. Andrea Szőlőbirtokon. Köszönjük ezúton is a meghívást és kívánunk sikeres rendezvényt!

Együtt hárman!
Együtt hárman!