Magyarország legnagyobb borkóstolója következik! – Borjour Magnum 2016

2016. február 12. – Az ihatóbb Magyarországért –

Ma kezdődik a kétnapossá bővített Borjour Magnum ez lesz a legnagyobb, ezt ígérik a számok. Illetve ezt ígéri Nagy Sebestyén is a rendezény főszervezője is, aki a véghajrában nyilatkozott nekünk. Tehát kétnapos borfürdő startol ma: február 12-én – sokan várják, hogy megnyíljanak a kapuk és pohárral a kézben borászatról borászatra kóstoljanak.

Új helyszínhez új műsor is dukál? Mi lesz még az újdonság a két napra bővített Borjour Magnumon?
Beharangozónk a részletekkel itt!
Az maga az újdonság, hogy 2 napossá bővült a rendezvény. Így már – ha a kiállítók számát nézzük – a Borjour Magnum az ország legnagyobb borkóstolója. Nem akartunk erre most extrákat pakolni, hiszen még a két nap alatt is lehetetlenség végiglátogatni ennyi borászatot.

Amikor ilyen méretű, ilyen merítésű borkínálattal szembesül az ember, mindig sajnálja a kimaradt tételeket. Most, hogy két napos a rendezvény sokan váltanak dupla jegyet? (gyors számolással kb. bő egy percenként kellene újabb bort megkóstolni, hogy a két nap alatt az ember az összes bor végére érjen)

Jó néhányan éltek a kétnapos lehetőséggel, igen. De azért kicsit kevesebben, mint vártuk. A szombati napunk telt házas lesz, a péntek lazább. Azért nehezebb megmozdítani az embereket egy munkanap délután – ami érthető persze.

A Borjour Magnum már bejáratott rendezvény, többször is felmerült, hogy a szabad ég alatt rendeztek valami gigantikus kóstolót. Esetleg erre is sor kerül 2016-ban?

A szabad téri rendezvénynek ott van az időjárás jelentette kockázata. Egy rendezvényszervező ezt a kockázatot vagy áthárítja a kiállítókra standdíj formájában, mely akkor is annyi, amennyi, ha végig szakad az eső, és akkor is, ha jó idő van. Ez nem fair. A másik lehetőség, hogy más forrásból pótolja a rossz idő okozta bevételkiesést, nekünk viszont nincsenek ilyen forrásaink, mi a belépőkből tudjuk megszervezni a rendezvényünket. Így aztán nem tervezünk nyári nagy rendezvényt.

Az egész Borjour brand a Mini, Extra, Klasszik, Magnum vonulaton belül és kívül terveztek-e valamilyen újabb rendezvénytípust? Hová lehet még fejlődni, mennyire telített a piac?

A piac valóban telítődik, mert a Facebook olcsó hirdetési opcióival boldog boldogtalan rendezvényeket szervez. Ez nem baj, ha színvonalasak ezek a rendezvények és ha tisztességes piaci körülmények között versenyzünk egymással. Sajnos az előző mondatomban dupla a feltételes mód. A Borjour rendezvények is folyamatosan újulnak: az utóbbi időszakban hoztuk létre a Borjour Pop-Up!-ot, mely borkóstoló és design vásár egyben. Nem olyan régóta van a nyári, népszerű Borjour Borhajónk, tavaly kétszer szerveztük meg a Borjour Clark!-ot a Clark Ádám téren – ezek az újabb rendezvényeink az idén is folytatódnak.

A jövőre vonatkozóan nem kerülhetjük ki a kérdést, hogy mi újság Móron? Mikor lesznek szélesebb körben elérhetőek a kezed nyomát viselő tételek?

Móri pincénk borait Dankó Ákos borász készíti, az én kezem nyoma nem igazán van rajtuk. Folyamatosan fejlődünk, a 2015-ös tételek nagyon ígéretesek, azokat már megmutatjuk palackozva is!