Magyar Sommelier Bajnokság 2018 – Döntő a Gerbeaud Házban március 4-én!

Ki lesz a magyar bajnok, ki lesz idén a legjobb sommelier a hazában?

A Magyar Sommelier Szövetség 2018-ban is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntője február 24-én, szombaton – ebben az évben ismét vidéken – a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban  került megrendezésre,  Szekszárd város Önkormányzata és a Szekszárdi Borvidék borászatainak támogatásával. A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése.

 

Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

Az elődöntőből a három legtöbb pontszámot elért versenyző kerül a döntőbe, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt 2018. március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében.

A Magyar Sommelier Bajnokság döntője a KávéBár Bazár esemény keretében zajlik, annak társhelyszínén, a Gerbeaud Házban. Várjuk szeretettel a szakma és a borok iránt érdeklődőket vasárnap 11:00-15:00 óra között az Átrium teremben, valamint az Arany Szalonban, ahol pezsgő- és borkóstoló fogadja a vendégeket. A kedvezményes belépő tartalmazza a döntő megtekintését, valamint a kóstolókat, 15:00 órától az egész rendezvény területén. Belépőjegy online vásárolható elővételben, illetve kedvezményes szakmai jegy vásárolható a Presspirit Kft-nél: http://www.kavebar.hu/sommelier-bajnoksag.html

A döntőbe jutott versenyzők a nagyközönség előtt pezsgőfelszolgálásból (idegen nyelven), étel-ital párosításból, hibás borlap javításból, vörösbor dekantálásból, bor jellemzésből és párlatfelismerésből álló feladatokat oldanak meg, majd közös meglepetés feladaton vesznek részt.

A verseny fővédnöke Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

 

Különdíjakat a Petrény Pincészet és a Hotel Gottwald míg a fődíjat a Törley Pezsgőmanufaktúra ajánlotta fel.

Az esemény facebook elérhetősége:https://www.facebook.com/events/1855247607839292/

 

PAR EXCELLENCE
A MASOSZ immár negyedik alkalommal ítélte oda Par Excellence díját, amelyben olyan hazai szakemberek részesülhetnek, akik magas színvonalú tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a vendéglátó munka megbecsültségének növeléséhez, valamint a vonatkozó szakmai ismeretek széleskörű terjesztéséhez.