Kopaszodnak a magyar borászok – A Juniborosok között terjed!

Furcsa kórság ütötte fel a fejét a borászok között, hullik a haj rendesen!

 

Egyelőre csak férfiak és Junibor-tagok estek áldozatául a spontán hajhullásnak. Mi lehet a jelenség mögött?

Figula Misi (forrás: facebook)
Figula Misi (forrás: facebook)

Balatonról indult el, nem a permetlé a hibás!

Mindenki nyugodjon le,  nincs semmi baj. Nem betegség, nem egy új permetszer miatt hullik a haja a borászoknak. Végre egy kis vidámság ebben a vészterhes időszakban! Figula Misi gondolt egyet és a jó időre készülve leberetválta a haját. A kellemest a hasznossal összekötve egy kihívást fabrikált a dologból. A kihívás angolszász eredetű szokás, (vagyis a challenge, melynek jelentése kihívás, felelősségre vonás, feladat, felszólítás, érdeklődéskeltés, alkalom az erőpróbára) az egyszerű cselekedetektől az életveszélyes őrültségekig terjedhet. A világháló pedig kitűnő táptalaja e jelenségeknek és hihetetlen sebességre képes egy kihívás terjedése.  A kihívás elindítója Figula Misi borász, a (Borvidék: Balatonfüred-Csopaki Borvidék) Figula Pincészet borásza, aki Hernyák Tomit hívta ki. Misi és Tomi is a Junibor, a Fiatal Borászok Egyesületének a tagjai.

 

Etyek elfogadta és tovább terjed a Juniboron belül…

Hernyák Tomi, aki mindig kényes volt a frizurájára, hiszen minden alkalommal megfésülködik ha kimegy a szőlőbe. Egy kádban borozva teljesítette a kihívást videóra felvéve az eseményt. Figula Misi kihívása elfogadva! Kihívottjaim: Tibor Gal, Gábor Kiss, Attila Pálffy

Gál Tibor
Gál Tibor (forrás: facebook)

Eger betámadja Szekszárdot!

Gál Tibor elfogadta a kihívást és bizony úgy tűnik, hogy Szekszárdon fog hullani a haj rendesen. Szekszárd elfogadja a kihívást? Gál Tibor első kopaszon adott nyilatkozata: “Köszi szépen Tomi Hernyák a kihívást, még győzködöm a feleségem, hogy ne hagyjon el…Sokat gondolkodtam, hogy kinek a kihívásàval überelhetném ezt az egész játékot. Noha a legnagyobb hírértéke a Junibor legvagányabb borászlányának Laposa Zsófiának a megszólítása lenne, de ennél azért nagyobb úriember vagyok… Végül úgy döntöttem, hogy a szekszárdi bikákkal elég sok elvarratlan szálunk van a hegy-völgy definiciójáról, így vigyük dűlőre ezt a kérdést hajvágásban! Hajrá, Csaba Vesztergombi, Kadarka Man, Tomi Dúzsi, András Takler és Csaba Sebestyén!”

Egyelőre tehát, Misi, Tomi, Titi fejbőre lett egészségesebb, de várható, hogy további Juniborosok haja fog hullani. Sőt, akár a szervezeten kívülre is kerülhet a dolog… Mi idejében szóltunk!

Figula Misi (forrás: facebook)
Figula Misi (forrás: facebook)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )