Két főváros találkozása – A Soproni borvidék bemutatkozása Budapesten

2009. október 31. – szöveg és képek: Nyulasi Gábriel

Az Iparművészeti Múzeum aulájában mutatkoztak be a Soproni borvidék gyöngyszemei, külön fókuszálva a Kékfrankosokra. A fogadást akár a Kékfrankos Nyár rendezvénysorozat (2009.05.16. – 09.26.) lecsengésének is tekinthettük. Szép számmal jelentek meg a borvidék borászai: Pfneiszl Pince, Taschner Borház, Iváncsics Pince, Lővér Pince, Weninger Borászat, Ákos Borászat, Vincellér-ház, Pálos Pince, Jandl Pince, Töltl Pince, Hermann Pince, Sterlik Pince, Roll Pince.

Javarészt már ismerősek voltak a borok és a borászok azok előtt, akik teljesítették a Kékfrankos 24 elnevezésű maratoni 1 napos kóstoló túrát. A publikum igazán reprezentatív körülmények között kóstolhatta végig a vidék nedűit, miközben egy vonós négyes lágy muzsikát adott elő a szecessziós díszletek között. Közben a bor és csokoládé, valamint a bor és sajt duetteket is ízelgethette a népes vendégsereg.

Rigler Zsoltot a főszervezőt is megkérdeztem a rendezvényről, aki a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője: „Szerintem a rendezvény sikeres volt, hiszen több, mint 200 regisztrált résztvevőnk volt és ez nagyon nagy megtiszteltetés. Azért most tartottuk, mert szerettünk volna a szüret  után egy közös „ünnepre” meghívni a partnereinket, hogy bemutassuk az újdonságainkat és töltsünk el egy kellemes estét együtt. Reményeink szerint ez egy hagyományteremtő rendezvény (bár ez már a 2. alkalom volt) és minden évben szeretnénk egy ilyen típusú rendezvényt megtartani.” Ismét nyugtázhattuk, hogy nem üres marketingfogás, hogy Sopron a Kékfrankos fővárosa.

Soproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutatóSoproni borbemutató