Idén 10 éves a Magyar Borok Bálja

2015. január 7. – Az ihatóbb Magyarországért

A bor újra bálba visz: táncol, csillog, elkápráztat. Vagyis megrendezésre kerül a magyar borvilág egyik legnagyobb presztízsű rendezvénye. Itt aztán lehet urizálni, gyönyörű borok, ételek, terek… Aki számít ott lesz? A szervezők reményei szerint mindenképp, és évforduló is lesz, hiszen már ez a 10. alkalom, hogy év elején grandiózusan megünnepelhetjük a magyar bort! Az idei helyszín ezúttal az Intercontinental Budapest lesz február 21-én.

Tehát a Magyar Borok Bálja a magyar bor ünnepe, és immár egy évtizede tekinti feladatának a magas minőségű hazai borok prémium körülmények közötti megjelenítését. A báli szezon eseményei közül is ezáltal emelkedik ki, hiszen vendégei között üdvözölheti a hazai borászközösség elitjét, és itt kerül átadásra a pénzjutalommal járó Gál Tibor Emlékdíj. Az ötfogásos báli menüt hozzá illő válogatott borok kísérik, és a vacsorát követően további negyven tétel megkóstolására nyílik lehetősége a vendégeknek. Az eseménynek 2015. február 21-én az Intercontinental Budapest ad otthont.

Az eseményt szervező Winelovers csoport úgy állította össze a menüt kísérő borsort, hogy megjelenítse azokat a főbb bortípusokat, amelynek bemutatják a hazai borkultúra sokszínűségét. Így kerül a poharakba tradicionális készítésű pezsgő, olaszrizling, furmint, kékfrankos, vörös házasítás és tokaji aszú. 2015-ben a bál vendégbora a kadarka lesz.

Milyen lesz?

Tavaly már beszélgettünk a rendezvényről Dr. Tábor Istvánnal, A Magyar Borok Bálja szervezőbizottságának elnökével, aki egyben a tulajdonosa a szervező Winelovers csoportnak is. A léc magasra van helyezve:  „A 10. (jubileumi) Magyar Borok Báljára nagy hangsúlyt szeretnénk fektetni és tekintettel arra, hogy most rendelkezésünkre áll a teljes év, már áprilistól intenzíven foglalkozunk a szervezéssel. Szerencsére többen kérdezték már az idei bálozó vendégek közül, hogy mikor lehet jelentkezni a következő bálra… „A 2015-ös, 10. (jubileumi) Magyar Borok Bálja már számos újítást fog tartalmazni, 2016-ra pedig egy ”megkerülhetetlen esemény” státusz elérése a cél.”

A helyszín

A szálloda közvetlenül a Duna partján áll, körülvéve Budapest legismertebb látványosságaival. Csodás kilátás nyílik például a Lánchídra, vagy a Budai Várra. Az InterContinental Budapest a kezdetektől fogva elkötelezett a minőség iránt, 2012-ben a legjobb 25 közép-európai szálloda között végzett, 2013-ban pedig felkerült a világhírű Conde Nast Traveler Magazin által kiadott Arany Listára.

A bálterem a 740 négyzetméteres alapterületével Budapesten egyedülállónak tekinthető, és számos nagyméretű és jelentős esemény házigazdája volt már. Az első emeleten található 12 termével ideális helyszínül szolgál különleges alkalmak megünneplésére, így a Magyar Borok Bálja számára is.

A Házigazdák

A bál háziasszonya: Mautner Zsófia

Zsófia, gasztronómiai újságíró, a Chili&Vanília szerzője, valamint az Ízes Élet napi főzőműsor háziasszonya.

A bál házigazdája: Jókuti András

András, a magyar gasztronómiai élet kiemelkedő alakja, bloggere, a Világevő blog alapítója.

További információk: http://borbal.hu/