Hallottad a Kékfrankos Hangjait?

Kékfrankos, erről a szőlőfajtáról szól majd egy nap Sopronban…

Csendes Sopron, csendes Kékfrankos

Régen az volt a szlogen, hogy Sopron a Kékfrankos városa. Aztán nem volt semmilyen szlogen, a Soproni Borvidék csendes volt. Nem jöttek hírek, az évjáratok zajtalanul forrtak ki. Persze nem mindig jó a zajos erjedés, de tudjuk a jó bornak is kell a cégér.

Kékfrankos24 -2012-ben

Bizony régen pörgött ezerrel a Soproni Bormarketing

Idézünk a 2020-as cikkünből: „Bizony régen pörgött ezerrel a Soproni Bormarketing,  a Kékfrankos „Mekkájában”, Sopronban és környékén kiváló programok sorjáztak. Ez volt a Kékfrankos Fővárosa, Kékfrankos Borünnep és így tovább, néha még Budapestre is eljutottak közösen a soproni borászok, ha máshol nem akkor a Budapest Borfesztiválon a Várban… Résztvettünk többször is a Soproni Kékfrankos 24 Bortúrán, amely tényleg 24 órás maraton volt, borkóstolókkal, túrázással, buszozással, hintózással, hajókázással, ebéddel, vacsorával, reggelivel. cikkünk: Soproni KF24 (2009-ből) 24 óra talpon – egyesülve a soproni kultúr- és bortájjal – 54 tételt végigkóstolva, életre szóló élményt kaptunk. Milyen jó lenne egy tokaji Furmint 24, vagy egy móri Ezerjó 24, esetleg egy egri Bikavér 24 bortúra! Reméljük, hogy a nívós rendezvény követőkre talál, és sorra születnek majd a többi borvidéken is a hasonló kezdeményezések. 

Kékfrankos24 -2012-ben

Maga volt a borrajongók paradicsoma, bemutatkozott Budapesten is Sopron:  Rigler Zsoltot a főszervezőt is megkérdeztem a rendezvényről, aki a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője: cikkünk: “Szerintem a rendezvény sikeres volt, hiszen több, mint 200 regisztrált résztvevőnk volt és ez nagyon nagy megtiszteltetés. Eddig a diadalmenet, aztán 2015-ben zárás… “Pedig 2012 októberében még nagy reményeket fűztek a soproniak a Bormarketing Műhely működéséhez: akkor vették birtokba a Forum Vinorum Borbemutató Vinotékát. ” – Ideiglenesen bezárták a Bormarketing Műhelyt Sopronban – Eddig a részlet a 2020-as cikkünkből (katt ide!) Aztán a 2020-es mocorgás után megint nagy csend…

Kékfrankos24 -2012-ben

A Kékfrankos és Sopron most megszólal!

Sopron Megyei Jogú Város vezetése és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület invitálja neves főszerkesztőket, újságírókat, elismert szaktekintélyeket, sikeres üzletembereket exkluzív rendezvényükre, a Kékfrankos Hangjai Borászati és Gasztronómiai Élménynapra.

Kékfrankos24 -2012-ben

Hol és mikor?

Rendezvény helyszíne: Sopron, Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ (Sopron, Liszt Ferenc utca 1.) Időpont: 2022. október 4. (kedd)

Kékfrankos24 -2012-ben

Kékfrankos élmények 150 fővel

A tervezetten 150 fős rendezvényen a részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. A szállásigényeket a beérkező foglalások sorrendjében, a rendelkezésre álló szabad helyek erejéig három, illetve négycsillagos hotelekben tudnak fogadni.

Kékfrankos24 -2012-ben

Imádjuk Sopront, ideje erősíteni!

E különleges rendezvény fő célja a térség kiemelt borászati, gasztronómiai és kulturális értékeinek exkluzív módon történő bemutatása, a Soproni Borvidék jelenlétének erősítése a hazai bor- és gasztronómiai piacon, a térség slow turisztikai jellegének hangsúlyozása.

Kékfrankos24 -2012-ben

Kíváncsiak vagyunk rád Soproni Kékfrankos!

Lelkesen üdvözöljük rendezvényt, hiszen úgy vagyunk vele, hogy eddig méltatlanul csendben (a többihez képest) volt ez a borvidék. Tudjuk, hogy a csendes időszak alatt is szorgalmasan készültek a jó borok és a még jobbak is, de az átlagfogyasztónak és a nem annyira átlagnak is kell, hogy hallassa a hangját a Borvidék! Természetesen egy fecske, egy rendezvény “nem csinál nyarat”, ám ez egy jó lehetőség, hogy valami végre elkezdődjön.

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )