Gratulálunk a Gróf Degenfeld jubileumához!

2013. szeptember 24.- Az ihatóbb Magyarországért

A Gróf Degenfeld család története a velünk élő történelem, a sok viharos, áldozatos évtizedek után végre töretlen sikerre ítéltetett. A 2013-as év többszörösen jeles esztendő a család életében, Degenfeld-Lindner Mária a parlamentben átvehette a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetését. Idén lett 10 éves a Gróf Degenfeld Kastélyszálló, és bemutatkozott a pincészet első pezsgője. Magas rangú kormányzati, és önkormányzati jelenlét köszöntötte az ünneplőket.

Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!

A történet

„A német-magyar származású Degenfeld grófi család múltja a kora középkori Svájcba vezet, Magyarországon és Erdélyben a XIX. század elejétől találjuk meg őket. Elsőrangú birtokaikkal fontos szerepet töltöttek be Tokaj-hegyalja történelmében. Gróf Degenfeld Imre, mint az egyik legjelentősebb tokaji birtokos, alapító tagként vett részt az 1857-ben alakult Tokaj-hegyaljai Bormívelő Egyesület munkájában. Dr. és Mrs. Lindner A trianoni békeszerződést követően a család erdélyi és magyarországi ágra szakadt. A magyar birtokok örököse, gróf Degenfeld Sándor, a háborúk után feleségével, Bethlen Ágnes grófnővel vagyonától megfosztva  Romániában élt. 1964-ben vándoroltak ki Németországba, ahol új egzisztenciát teremtettek. Leánya, Degenfeld Mária grófnő Dr. Thomas Lindnerrel kötött házasságot; két gyermekük van: Caroline és Móricz.” – grofdegenfeld.com

A Degenfeldek tehát már a XIX. század elejétől jelentős szerepet játszottak Tokaj életében is. A szocialista rendszer bukása után a romokból újjászületett a birtok. Az ünnepségen köszöntőt mondott Lázár János államtitkár és dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Az ünnep

Degenfeld-Lindner Mária és férje, Thomas Lindner személyesen fogadták a meghívott vendégeket. „Büszkék vagyunk arra amit elértünk, építettünk” – vont mérleget Mária asszony, de azonnal hozzátette, hogy sok munka áll még előttük. Van még tennivalójuk.

A család mindig a minőségi borkészítés híve volt, és lesz ezután is. Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár lendületes beszédében köszöntette a családot. Történelmi összefoglalójában méltatta a Degenfeldek helytállását, akik a magyar haza szolgálatában lettek a minőség arisztokráciájának képviselői.

Márkus György pezsgő szakértő szólt a magyar pezsgőgyártás átalakulásáról bemutatta a ház pezsgőjét: a Gróf Degenfeld Extra Brut Pezsgőt. 100% Furmint, jó svádájú, finoman buborékos, gyümölcsös, ásványos, hozza a termőhely jellegzetességeit.

Gratulálunk a Gróf Degenfeld család eddigi eredményeihez, és további sikerekben gazdag esztendőket kívánunk!

Kategória Egyéb