Fabro Február a Flatlab alkotóműhelyben

2013. március 7. – Az ihatóbb Magyarországért, Nyulasi Gábriel István

Van valami bájos, valami kedves izgalom abban, mikor egyszerre több tucat nő figyel és kortyol egyszerre egy belvárosi lakásban tartott borkóstolón. A Tolnai borok ott voltak a Flatlab-ban, és ha már ott voltak bizony otthon voltak. A Fabro Pincészet borait lelkesen kortyolták a hölgyek. Bor+, a borok és hölgyek egymásra találtak. Az írás végén fotógaléria, ne hagyd ki: BOR+NŐ!

 

Február van, de már a kabátok kibontódnak, este már a gangon borozunk. Tavasz van és ez a Fabro Pincészet, a (Február)Hónap Borászata programsorozat utolsó állomása. Itt harmadik hónap és jön a Gál Szőlőbirtok és Pincészet,(Szigetcsép) ők uralják majd márciusunkat.

Három bort mutattam be a hölgyeknek, sorrendben:

Fabro Siller 2012 (gyöngyöző bor) száraz
Fabro Kékfrankos 2011 száraz
Fabro Érintés 2012 (gyöngyöző bor) édes

Paksi siller… Régen fogalom, manapság egy felfedezésre váró világ. Az ihatóbb Magyarországért arra törekszik, hogy ezt a világot megmutassa a fogyasztóknak. A siller, mint tudjuk a rozé és vörösbor közötti tartomány. Fabroék bora nemcsak csendben „sillerkedik” hanem bizony szépen habzik. Ezáltal korunk igen divatos borává vált ez a tétel, hiszen a habzó borok, a pezsgők most élik reneszánszukat. Tehát dupla újjászületés. Szép vörösbogyós illatfelhő, cseresznyés zamat, fokozottan játékos habzó savak. Ki a teraszra a borral, arcot a napfény felé!

Kékfrankos, hungarikum, az egyik legnépszerűbb magyar vörösborunk. Jól érzi magát Tolnai borvidéken a fajta. A Fabro kékfrankos jó példa erre, lendületes, testes, ásványos, meggyes, szépen hordózott, és még van ideje a bornak, még tartogatni is lehetne. Az est bora, a hölgyek körében is az egyik legnépszerűbb!

És a végére szendvicsbe a kékfrankost fogva, egy édes ropogós cserszegi fűszeres. Benne van minden, igazi ”csajozós bor”. Nem akarom megsérteni a hölgyeket, de vannak akiket tényleg csak az ilyen habos édességekkel lehet a borok mezejére csábítani. Friss szőlős íz és illatjegyek, pezseg, és pezseg, de édesen. A bemutatón az egyik hölgy azt mondta, hogy olyan ez a bor, mint a traubiszóda. Nem járt messze az igazságtól, legfeljebb, hogy azért van alkohol is a poharunkban, és itt minden természetes, semmi aroma kérem!

Volt itt még a lakásban sok szép ruha, festmény, grafika és egyebek. Kortyolás közben a hölgyek bőven találtak látni, tapogatni, vásárolnivalót. Mert erről szól a Bor+, kell a jó magyar bor, és szépen összekötjük valami divatos, kortárs új rétegeket vonzó produkcióval.

Fabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro FlatlabFabro Flatlab

Kategória Egyéb