Első Pancs, a gasztroplacc – Július 3-án nyit az új belvárosi piac

Hol máshol születhet egy új gasztroplacc: termelői piac, reggeliző- ebédelő hely, közösségi asztal, különböző társulások együttműködése? Adva van a Trafó közelében a kilencedik kerületben, a Tűzoltó utcában (22-es szám alatt) egy nagyon laza térség. Igazi indusztriális, romkocsmás feeling, ez az Élesztő udvar. Hogy hová máshová teremtődhetne meg a lehetősége, hogy a közösségre és ízes falatok vágyó közönség egymással találkozzon és jó érezze magát? Itt jó helyen jársz majd július 3-án 8órától 14 óráig.

Időpont: 2016.07.03. vasárnap, 8-14óráig

Helyszín: Bp. IX.ker. Tűzoltó utca 22.

A gasztrovilág izgés-mozgásával a közösségi piacok térhódítása is magasabb sebességfokozatra kapcsolódott, így városszerte találni újabbnál újabb kezdeményezéseket.

Nem csak fesztiválon

Kedvenc termelőink immáron nem csak a különböző fesztiválokon találhatóak meg, hanem a gombamód szaporodó piacokon lévő állandó standjaikon is felpakolhatunk házias, minőségi termékeikből. A változás fuvallata elért a Corvin-negyed közelébe is, az Élesztő udvar pedig vasárnaponként „gasztrosétánnyá” alakul, tartalmas családi programokkal és egy termelői piaccal.

főz

A cél

A projekt életre hívásának elsődleges célja egy igényes, az újdonságokra nyitott közösség felépítése, akik számára hívó szó a SlowFood, a környezettudatosság, a természettel való harmónia vagy épp a jótékonyság.

Lesz minden jó falat

A standokon színes választékkal várják a látogatókat: a klasszikus piaci termékek, mint a sajt, pástétom, aszalványok, lekvár, kolbász, zöldség, tojás és savanyúság mellett, gluténmentes édességek és más különlegességek is felsorakoznak. A piac minden alkalommal otthont ad a Food Not Bombs és a Budapest Bike Maffia önkénteseinek, akik a helyszínen készítik el mintegy 150-200 rászoruló ebédjét. Aki úgy érzi, segítheti munkájukat adománnyal, valamint önkéntes munkával is.

Jön Mautner Zsófi gasztrobloggerina is

A piacnak havonta egyszer egy ismert „gasztroarc” lesz a házigazdája, akivel akár egy beszélgetős, ráérős reggelit is elkölthetnek az érdeklődők,(lehet autogramot kérni, mosolyogni, vagy csak megnézni, igen, tényleg Ő az!) megvitatva a kulinária és a világ nagy kérdéseit – a Pancs megnyitójának vendége Mautner Zsófi gasztroblogger lesz. A jó hangulatot az eddig felsoroltakon túl élőzenei koncertek, mini workshopok, kóstolók és a belevaló piacozók vidám társasága garantálja. Mindenkit várnak sok szeretettel!

Az esemény elérhetősége ideklikkelve

Mautner Zsófi
Mautner Zsófi

INGYENES BELÉPÉS – CSALÁDIAS – KUTYABARÁT 🙂

Programok:

8:00 – 14:00
Elindul a piaci forgatag az udvaron.

8:00-14:00
A Rengeteg RomKafé – avagy Míves 2.0
Amman macchiato: jordán kardamomos ristretto keleti fűszeres dupla habbal.- ahogy egy jordán inná Firenzében.

9:00 – 11:00
Közösségi főzés a Budapest Bike Maffia vezényletével és gasztro vendégünkkel

11:00-
Ebéd és adománygyűjtés a Budapest Bike Maffia számára.

10:00- A Food Not Bombs Budapest főzés és ételosztás 150-200 rászorulónak. A piac ideje alatt is be lehet nekik segíteni: akár egy kis zöldségaprítással, de adományokkal (fűszerek, olaj, rizs, tészta) is támogathatjátok a munkájukat

10:00 – 14:00
Harmonia Garden Trió akusztik koncert és táncház

10:00 – 14:00
A VinoPiano-Borbár/Wine Bar jéghideg gyöngyözőborral és fröccsel vár mindenkit a #POP-UP teraszán.

9:00 – 10:00 és 10:30 – 11:30
Trüffelkészítő workshop az ursa maior – kreatív közösségi műhely szervezésében kicsiknek-nagyoknak.
Mindenki maga készíti el a kis édességét majd különleges,fűszerekbe és kakaóba forgatva kóstolhatják és vihetik haza az alkotásaikat.