Elindult a 21. Magyar Borok Útja Rallye

Ma 2016.08.26-án kezdetét vette a több mint két évtizedes múlttal büszkélkedő Magyar Borok Útja Rallye. Ennek tudatában vettünk részt a futam előtti utolsó tájékoztatón, melyen a különleges élménytúráról tudhattunk meg újabb információkat, valamint megismerkedhettünk az esemény női valamint férfi házigazdájával.

Ön dönt, iszik vagy vezet?         

A Rallye alapvető koncepciója több, színes, magyarországi borvidék megismerése, valamint lokális pincészetek látogatása. A futam nyitánya augusztus 26-án, pénteken, a Kincsem Parkban valósul meg. Az exkluzív autós túra természetesen a zéró tolerancia elvei alapján zajlik, a borok kóstolására a napi útszakasz megtétele után, esténként nyílik lehetőség. A táv körülbelül 700 kilométer, mely a Balatoni Borrégió összes borvidékének érintésével válik teljessé. Ebben az évben a verseny szervezőinek nagy örömére pedig a nevezők száma elérte 100-as álomhatárt!

sajtótáj

A sajtótájékoztató, Pesti Vigadó Étterme

Ebben az évben 17 pincészet közreműködése és vendégszeretete lesz a verseny magja. Kis ízelítőként lehetőségünk nyílt egy-két pincészet csodás tételeit lekóstolni. Akik tehát a versenyen részt vesznek, biztosan élvezhetik a Villatolnay Pincészet mesés, 2014-es rajnai rizlingjét, mely a kellemetlen évjárati hatásokat leküzdve, gyönyörű virágos, gyümölcsös, fahordós aromákkal játszadozva nyerte el bizalmunkat. A pincészet Névtelen cuvéeje a merlot és cabernet sauvignon szőlőfajták megfelelő hozzáállásából született, ezzel is biztosítva a borban a megkapó szedres, csokoládés, kávés illat- és ízjegyeket. A Csali Szőlőbirtok egy frissítő, citrusos olaszrizlinget, egy birses jegyeket felkaroló nektár szőlőfajtából készült félédes tételt, valamint egy ritka, de annál különlegesebb jégbort helyezett számunkra a zöldlistára. A Lídia Borház autentikus Balatonbora izgalmas, édeskés illatokkal, keserűmandulás zamatokkal hűt le, míg a kékfrankos rozé telt, ám mégis légies pirosbogyós aromákkal teszi ugyanezt. A pincészet, tovább fokozva az izgalmakat, egy merlot és pinot noir összeállásából létrejött sillert is tartogat tarsolyában, melyen bor mély, feketegyümölcsös aromáit egy csipetnyi mályvacukor és meggyjoghurt egészíti ki. Nem maradt más hátra a Lídia Borháztól, mint a „Kedves csúnya lány”. Igen, ez a késői szüretelésű juhfark neve. Nagyon érdekes rózsaolajos, jázminos illatok kavarognak a pohár felett, a kortyban elegáns, krémes, fehérhúsúak lapulnak, és csak hogy egy kicsit drasztikus legyek, enyhe sörhabos kesernye jellemzi az utóízt! Érdemes megkóstolni minden tételt!

Rallye

A Házigazdák

A végére fény derült e pompás hétvégi program házigazdáira is. A verseny női műsorvezetője Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője, a köztestület Zala megyei elnöke lesz, mely külön megtiszteltetés a Rallye számára. Férfi párja pedig a közmédia ismert hangja, Buda Márton személyében ölt testet.

 

Megnyitó, szondázás, pontossági feladat 

2016.08. 26. reggel 7:00 órától a budapesti Kincsem Parkban sorakoznak fel a versenyzők, köztük Hajas László mesterfodrász is, hogy elinduljanak a Balatoni Borrégió 6 borvidékének felfedezésére! A rajt előtt 7:00 órától Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője, Zala megyei elnöke, a Rallye háziasszonya, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, dr. Dukai Miklós, a belügyminisztérium helyettes államtitkára, valamint Megay Róbert Péter a rendezvény főszervezője köszönti a résztvevőket. A megnyitó után csoportképet készítünk, majd a szondázást követően egy rövid, pontossági feladatot teljesítve elindul a mezőny a Nagy-Somlói Borvidék felé.

A magyar krokodil dundee

A magyar krokodil dundee