Egészségedre, Somló! Éjszakai Pincetúra

Egészségedre, Somló! Az ország legnagyobb koccintásával ünnepel a jubiláló Éjszakai Pincetúra

Fesztivál és pincetúra egyben!

A Somló Fesztivállal kiegészült kétnapos esemény méltán ad okot a koccintásra: A 10-ik születésnapját ünnepli az Éjszakai Pincetúra, ezért a helyi borászok az ország legnagyobb koccintását is megszervezik a közkedvelt programok mellett. (2014-ben is ajánlottuk a Pincetúrát közvetlenül a Gellért Szállóban megvalósított kóstoló után: katt ide!) Ott voltunk már a 209-es évjáratbemutatón is: katt ide!)

Somló, közel harminc helyszínen

A fesztiválon közel 30 helyszínen* kínálnak különböző kulturális, gasztronómiai, családi programokat. A Somló OEM eredettvédett borait készítő pincészetek most is, mint minden évben, egyedi eseményekkel, eszem-iszommal, vigassággal készülnek. Újdonság, hogy Natúr udvart is nyitnak a helyi gazdák natúr borokkal, sajtokkal, a Cornus Pálinka Champion díjas Birs pálinkájával, sőt, megkóstolhatják az érdeklődők a World Gin Awards dupla aranyérmes Balaton Gint is.

Somló Kapujában megnyitó

Pénteken, június 16-án, a Somló Kapujában nyitják meg hivatalosan a hétvégét: itt rendezik meg a Somlói Borgála díjátadót és sétáló kóstolót a Borvidéki borverseny aranyérmes borászataival, boraival. Másnap, június 17-én, szombat délelőtt 10 órakor a Somlói Borok Boltja alatti parkolóból Geotúra indul, kora délután a Somló Kapujánál gyerekprogramokkal kedveskednek a családoknak.

Somlón a legnagyobb koccintás!

A kétnapos esemény egyik csúcspontjaként szombaton, 18 órakor vendégül látnak mindenkit egy pohár borra a Szent Margit kápolna parkolójában. Az ország legnagyobb koccintását szervezik meg, amiről légifelvételek is készülnek. Részletek itt: Az ország legnagyobb koccintása a Somlón
Szombaton este 10 órakor a hagyományos tűzgyújtással kezdődik a hajnalig tartó Éjszakai Pincetúra.

*Az idei helyszínek:

5Ház Borbirtok, ABELES Présház – S. Daniel Birtok, Barcza Pincészet, Bogdán Pincészet, Clements Pincészet, Cornus Pálinka, Csak Lazán Borterasz és Vendégasztal, Csordás-Fodor Borház, Fekete Pince Somló, Hegykapu Vendéglő, Irsai Szelence Vendégház, Jász Laci / Hoppá, Mariska néni! Borterasz, Kőfejtő Pince, Kolonics Pincészet, Marton Pincészet/Mundi Gábor, Somló Kincse Kézműves Kispince, Somlói Apátsági Pince, Somlói Borok Boltja, Somlói Vándor Pincészet, Szalai Pince, Tornai Pincészet, Tomcsányi Családi Birtok, Vári-Kovács Pince, Varsádi Borbirtok Somló – Juhfark liget, Somló Kapuja, Szent István kilátó, Szent Margit Kápolna parkoló

Jegyelővétel: itt!

sajtóanyag alapján (x)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )