Cseppőr

Megújult a Gellért Söröző

2015. február 18. – Gál Fruzsina

A pesti oldalon rohamos sebességgel nyíló vendéglátóhelyek mellett mindig külön öröm, ha a budai oldalon is megjelenik egy-egy új színfolt. A Gellért Söröző & Brasseire esetében az új jelző annyiban nem állja meg a helyét, hogy a Gellért Fürdő és Szálloda aljában található, Dunára néző Söröző már régóta tradicionális része a Szent Gellért térnek.

Tovább a cikkre ->

Kávébár Bazár 2015 – Nyerj belépőt!

2015. február 14. – Az ihatóbb Magyarországért

Már csak egy hét Emberek! Mindenki ki a Kávébár Bazárra! Most már stabil pont a naptárunkban az évenként a csodás Corintiában megrendezésre kerülő gigarendezvény. Kávébárrá alakul a hotel, de jó is lesz! Itt bizony kávéban és mindenféle egyéb italban (borokban is) tobzódhat a publikum! Azt hallottad, hogy Csernusnak van bora? De azt, hogy van saját kávéja is? Erről is lesz előadás, és közben bajnokságokban csapnak össze a legjobb pohárnokok, baristák, koktélkeverők…Cikkünk most kettő az egyben 2 in 1, vagyis játék is és beharangozó is…

Tovább a cikkre ->

Egy új könyv az igazi bubikról – Megtanulni pezsgőül…

2015. február 8. – Gál Fruzsina

Még decemberben került bemutatásra a Gerbeaud cukrászda patinás falai között Niszkács Miklós új könyve, mely nemes egyszerűséggel A pezsgő címet viseli. Az ünnepi készülődésben, a szilveszteri hangulat (pezsgőt is érteni és tudni akaró) megalapozására jó útitársat kaptam (volna) a kezembe ezzel a könyvvel, ám megvallom: inkább élvezeti alapon álltam hozzá ünnepi pezsgőimhez, mintsem „tudós” módon, megértve azokat.

Tovább a cikkre ->

Az első Nemzeti Bor Maraton

2015. január 30. – dr. Gál Fruzsina –

A bor és a futás közös eleme a szabadság élménye. Az emberek nem kényszerből indulnak el futni vagy töltenek ki egy pohár bort. Mozogni és borozni szeretetteljes dolog. Ezt fejezzük ki a Nemzeti Bor Maratonnal, amely várhatóan hazánk legnagyobb közösségi élményeinek egyike lesz. Bor és futás?Menni fog? Máig lehet kedvezményesen nevezni! (01.30.) Miről is van szó? Megtudhatod az egyik legsportosabb tudósítónktól…

Tovább a cikkre ->

6. Nagy Furmint Február Kóstoló – 2015.02.05.

2015. január 27. – Az ihatóbb Magyarországért –

És most már nemsokára elmerülünk újra a Furmint tengerben. Egy igazán prémium kóstolón, már nagyon várjuk! Neked már megvan a jegyed? Felsoroljuk ebben a posztban a kiállítókat, interjút közlünk…Tudod, hogy a Nagy Furmint Február Kóstoló volt minden mostani prémiumkóstoló alapja és őse? A helyszín a szokásos a Vajdahunyad várában található Mezőgazdasági Múzeum és a színvonal is reméljük! Ha Kézdy Dánielen múlik, akkor mindenképp! Ő az ötletgazda miatta vannak ezek a kóstolók, és most bónuszként ebben a cikkben válaszol a felmerülő kérdéseinkre!

Tovább a cikkre ->

Képek és borok – Szipál Martinnal a magyar kultúra napján

2015. január 23. – Nyulasi Gábriel István –

Hihetetlen tömeget mozgatott meg az Ingyenes Fotóelőadások a magyar kultúra napján január 22-én az Erzsébetligeti Színházban. Kelkó Nikivel, az esemény főszervezőjével, nagy izgalommal készültünk a rendezvényre. Az apropó Szipál Martin kiállításának megnyitója és előadása volt. Hiába a Mester tömegeket tud vonzani és mi Az ihatóbb Magyarországért segítségével három pincészetet hoztunk el a fotográfiák közé: Anonym Pince – Etyek, Linbrunn Pincészet – Villány, Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet – Balatonföldvár.

Tovább a cikkre ->

Business Wine 2015.01.31-én! – Kötetlen sétáló borkóstoló és üzletember találkozó

2015. január 19. – Az ihatóbb Magyarországért –

Szereted a bort? Szereted a boros rendezvényeket? Jegyezd meg ezt a számsort: Kupon kód: BW1122 Borász vagy? Van egy kisebb vagy közepes pincészeted? Nem vagy borász, de szereted a bort? Van esetleg egy kisebb vagy közepes vállalkozásod? Akkor gyere el és köss új ismeretségeket, mert a bor összeköt! Vállalkozol vagy vállalkozni fogsz? Üzletember, cégvezető vagy? Érdeklődsz a KKV szektor iránt? Ha szereted a minőségi bort és kulináris élvezeteket, akkor ez az esemény Neked szól!

Tovább a cikkre ->

Párizsból a Titok Galériába

2015. január 11. – Nyulasi Gábriel István

2015. január 9-én került sor a Titok Galériában az év első, általunk borélménnyel támogatott kiállítás megnyitójára. Az ifjú somogyi festőművész Albert László műveit csodálhatta meg a műértő közönség, a borélményt Az ihatóbb Magyarországért szervezte. Ezúttal is, mint decemberben három pincészet mutatkozott be: a tokaji Angyal Pincészet, a villányi Linbrunn Pincészet és a balatonfüred-csopaki Homola Pincészet.

Tovább a cikkre ->

Idén 10 éves a Magyar Borok Bálja

2015. január 7. – Az ihatóbb Magyarországért

A bor újra bálba visz: táncol, csillog, elkápráztat. Vagyis megrendezésre kerül a magyar borvilág egyik legnagyobb presztízsű rendezvénye. Itt aztán lehet urizálni, gyönyörű borok, ételek, terek… Aki számít ott lesz? A szervezők reményei szerint mindenképp, és évforduló is lesz, hiszen már ez a 10. alkalom, hogy év elején grandiózusan megünnepelhetjük a magyar bort! Az idei helyszín ezúttal az Intercontinental Budapest lesz február 21-én.

Tovább a cikkre ->

Igazi borgőz a téren? – Itt a forralt bor kortyolás ideje

2010. december 13. – Nyulasi Gábriel

Milyen egy forralt bor? Elsősorban forró, fűszeres, és édes – e mögött aztán minden előfordulhat bor címén. Ember legyen a talpán, aki e maszkok mögött megsejti a bor valódi természetét. Ezért is próbálkoztam a termelő, a fajta, a borvidék felderítésével, mivel a felsorolt három tulajdonság, akár egyike is elegendő, hogy ápoljon és eltakarjon minden származást. Kint jártunk a Vörösmarty téren a vásárban, és belekortyoltunk a választékba. Egy kis fotógalériát és videót is összeállítottunk élményeinkből…

(részletek a címre kattintva)