Ki lesz a legjobb magyar sommelier 2016-ban? Még lehet nevezni!

2016. január 25. – Az ihatóbb Magyarországért –

Idén nyílt lesz a Magyar Sommelier Bajnokság, tehát nemcsak a Magyar Sommelier Szövetség tagjai vehetnek rész a nemes küzdelemben. Érzed magadban a rátermettséget? Ismered a pohárnoki munkakör csínját-bínját, otthon vagy a magyar és külföldi italokban? Akkor jelentkezz Te is, vegyél részt a bajnokok viadalán. A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakmabeliek országos bajnokságát, amelyre február 21-én, vasárnap a Hotel Corinthia konferencia központban, a Kávébár Bazár keretében kerül sor.

A cél

A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmát művelik, vagy annak művelése munkakörük része. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése.

A nyíltság

A korábbi évek gyakorlatától eltérően ezúttal nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni. A verseny első körében a részvevőknek előbb írásbeli feladatokat (tesztlap kitöltése, két-két párlat és bor kóstolás utáni megnevezése, illetve részletes leírása) kell megoldani, majd egy vörösbort kell dekantálni és egy választott idegen nyelven bemutatni, továbbá megfelelő ételt ajánlani hozzá. A döntőbe három versenyző jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt. Talán triplázik Szik Mátyás sommelier, 2014 és 2015 bajnoka, vagy valaki letaszítja a trónjáról? Talán Te, aki épp e sorokat olvasod, te leszel az új kihívó?

A nevezés

A részvétel iránt érdeklődő szakemberek a nevezéssel kapcsolatban a Magyar Sommelier Szövetség főtitkárától, Schneider Miklóstól kaphatnak bővebb információkat (telefon: +36 30 992 92 22) A határidő: február 10.