Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! – Christmas Rouge és Podmaniczky Pincészet…

2015. december 24. – Nyulasi Gábriel István

Karácsony előtt megállunk egy picit, felkészülünk az ünnepekre. Beszerezzük azt, ami kell, hogy igazán jól érezzük magunkat, hogy az ünnep zavartalan legyen. Persze a lélek a legfontosabb, a lélek tápláléka, nyugalma, harmóniája. Az ihatóbb Magyarországért szervezésében friss magyar borokkal leptünk meg egy igazi Karácsonyi Kiállítást. Olvasóinkat is megkérdeztük az ünnepi asztalra kerülő borokról…

A Titok Galériában már nem először jártunk és vittünk borokat, hogy az élmény teljes legyen. Jó képek, jó borok – így már rossz kiállítás megnyitó nem is lehet.
Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!

Tehát Karácsony előtt ünneplőbe öltöztetjük a szívünket, a piros szín az ünnepi dekorációk elhagyhatatlan része. A vörös, mint a tűz, az öröm, a szív színei. A Télapó subája sem véletlen piros színű. Mi az, ami egy hölgy arcát a legjobban kiemelheti, mi az, ami messziről sugárzik? Egy vérvörös (piros) ajak igazán hívogató lehet, erről talán a sminkesek véleménye megoszlik.

A Titok Galéria vezetője, Kő Ferenc néhány nappal a kiállítás megnyitója előtt szólt, hogy mi lenne, ha spontán borokkal részt vennénk az eseményen.

Meglátva a meghívót, rögtön eszembe jutott a Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet rozébora. A piros ajkak mind a kiállítás meghívóján, mind a bor címkéjén jelen vannak. Hiába a Miss Rozé otthonra lelt már 2015 végén egy galériában!

Kiváló bemutatkozása volt ez a megnyitó a Podmaniczky boroknak. A pincészettel már régóta különleges kapcsolatokat ápolunk. Podmaniczky Péter Balatonföldvárról nagy biztonsággal készíti a borokat. A 2015-ös esztendőről már sok jót hallottunk, ezt visszaigazolta a pincészet. Elbájolta a kiállítás látogatóit, mind a friss 2015-ös Tere-Fere (Rajnai Rizling) és a Miss Rozé 2015-ből. Mindkét bor kirobbanóan gyümölcsös volt. A Rajnai Rizling szikrázó citrusokkal, szőlővirággal, szőlőízzel aratott sikert. A Cabernet Sauvignon és Pinot házasításából született rozé epres-málnás kertbe repített minket. Meggyőzőek voltak így frissen palackozva, egy kicsit kinyújtóztatják magukat és még jobbak lesznek.


Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!
„Christmas Rouge, azt hiszem, ehhez nem kell hozzátennem semmit” – mondta Adriana Daly-Peterova a kiállítás szervezője és kurátora a megnyitón. És természetesen vérvörös rúzzsal volt az ajka kiemelve. Adriana hozzátette később beszélgetve a kiállításról: „A Karácsonyi Kiállítás 2 részből állt. Szerdán Bécsben nyitottuk meg a Christmas Rouge című tárlatunkat. 30 nemzetközileg is elismert művész 90 alkotásával. Itt a Titok Galériában 12 művész műveit mutattunk be 4 államból. Művészeink a következő államokat képviselik: Ausztria, Equador, Magyarország es Németország”

A kiállító művészek:

William Cáceres, Josef Karl, Silvia Ehrenreich, Judit V. Hedrik, Mathilde Hörler, Oswin Hochstöger, Dovák Melinda, Helga Puchner, Brigitte Saugstad, Sárközy Fanny, Andreas Walch, Wolfgang Weiss

A kiállítás január végéig megtekinthető, az Ó utca 12-es szám alatt (Budapest, VI. ker.) található Titok Galériában.

Karácsonyi borválasztás

Az ünnep előtt megkérdeztük olvasóinkat, (személyesen és az internet segítségével) hogy milyen borokat fognak az ünnepi asztalnál bontani. Sokféle válasz érkezett, a tablettás bortól a testes vörösig. Sajnos látható, hogy az édes boraink alul vannak reprezentálva. Volt, aki egyenesen, az édes borok minőségét kérdőjelezte meg. Az ingyen bor is népszerű kategória volt. Természetesen profi listák is érkeztek felsorolva szekszárdi, villányi nagyokat is. A testes vörösöket a nemzetközi palettáról szívesen fogyasztjuk. Még a Kunságról is érkezett lelkesítő hozzászólás…

Tokaj jelentőségét egy magyar borrajongónak nem kell külön ecsetelni, ám a tokaji édes borok fogyasztására buzdítani kell. Ezért is hirdetjük mi is a koccints aszúval karácsonykor… Nálad ott van az aszú a hűtőben?

Boldog Karácsonyt és Új Esztendőt kíván Az ihatóbb Magyarországért minden kedves Olvasójának!
(Ha tetszett a post, és érdekelnek a magyar borok, és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )