A TOKAJI PEZSGŐ ÉS 3+1 TÖRTÉNET A POZICIONÁLÁSHOZ – VinCE 2016

2016. március 27. – Winestory –

Milyen gondolatok erednek egy VinCE Budapest mesterkurzusról? A Winestory újra mesél, pezsgőről, Tokajról, esélyekről… „Minden bornak története van. Minden bornak szerepe van. Bármiről is szóljon a miénk, már akkor jól döntünk, ha ez a szerepet felvállaljuk és okosan kommunikáljuk a fogyasztóink felé.” Fogadjátok szeretettel a független, de Az ihatóbb Magyarországért támogatását élvező Winestory blog újabb írását.

Tovább a cikkre ->

Szezon előtti tóparti pezsgés – Az első Balatoni Nagy Pezsgő & Gyöngyöző teszt

2016. március 25. – Rattner Réka –

Idén márciusban első alkalommal került megrendezésre a Balatoni Nagy Pezsgő & Gyöngyöző teszt a Dél-Balatoni Bor egyesületének szervezésében, a rádpusztai szabadidő centrumban. A balatoni borrégiók számos neves képviselője megjelent kiállítóként, hogy újdonságaikat és különlegesebb tételeiket bemutathassák a fogyasztóknak is, hogy a nyári szezon kezdetére már tudják mit szeretnének inni a széles balatoni kínálatból. A Dél-Balatoni Bor március 12-i Nagy Pezsgő és Gyöngyöző Tesztje megmutatta a balatoni összefogást és ezzel együtt a balatoni borok sokszínűségét.

Tovább a cikkre ->

Kategória Bor

A Koch Borászat boraival a Titok Galériában

2016. március 22. – Az ihatóbb Magyarországért –

A hétköznapok vezető hírei ma általában nem művészetekről, nem művészekről, nem műalkotásokról, nem az emberi alkotó géniusz alkotásainak titkairól szólnak döntően. Ahogy a hétköznapok borait is ritkán látjuk tudósításokban és egyáltalán a borfogyasztás spiritualitása elveszik a világ zajában. Ezért kell megállnunk egy kis időre, hogy megérezzük a bor és a művészet felemelő kapcsolódását. Az ihatóbb Magyarországért most Koch borokat vitt el a Titok Galériába.

Tovább a cikkre ->

Kategória Bor

Vincellér Ház – A soproni borvidék sokszínűsége…

2016. március 20. – Rattner Réka –

Igazán szeretjük Sopront és többet tud a borvidék sokkal, mint amit feltételeznek róla. Például gondoltuk volna, hogy a filoxéra előtt bizony furmintokkal volt teleültetve? Nem bizony, és sajnos picit alszik a nemcsak a „Kékfrankos Fővárosa” (rendben volt mostanság egy-két budapesti rendezvény, de akkor is) ezért jó hallani jó soproni borokról. Jó pár éve, hogy a Kékfrankos 24 bortúrákon megismertük a Vincellér borokat. Már akkor is volt bennük fantázia… És mi a helyzet most?

Tovább a cikkre ->

Belvárosi BORPiac a Fuxlikkal – 2016. március 18-19.

2016. március 17. – Az ihatóbb Magyarországért –

A Belvárosi Piacon lévő Bor és Mangalica bemutatja: Belvárosi Borpiac: 2016. március 18­-19-én először jelentkezik a Belvárosi BorPiac, az esemény nem titkolt célja, hogy rendszeresen bemutatkozást teremtsen fiataloknak és időről­-időre kiemelt figyelmet szenteljen egy egy bor régiónak/területnek. Most jönnek a szekszárdi Fuxlik és sokan mások…

Tovább a cikkre ->

A Palack és a 0,75 saját borokkal indítja a tavaszt!

2016. március 16. – Nyulasi Gábriel István –

Tavaly nyáron nyitott a Buda szélén lévő Gellért téren székelő Palack Borbár pesti tesója a 0,75. Ez bizony nem a nyomás csökkenését (0,75bar) jelzi, hanem a legnépszerűbb borospalack űrtartalmát. A 0,75 bar & bistro egy lazán, de igényesen berendezett Bazilika melletti belsőpesti étterem. Itt tartottak sajtótájékoztatót a tulajdonosok, amelyen bemutatták legújabb projektjüket. Ez a sajátcímkés házbora sorozat, melyet mindkét intézményben forgalmaznak korlátozott mennyiségben, amíg a készlet tart.

Tovább a cikkre ->

Hetedszer is Olaszrizling Szerintünk!

2016. március 15. – Nyulasi Gábriel István

Mi még soha nem voltunk, de most már elvesztettük az Olaszrizling Szerintünk szüzességünket. Ez a hetedig alkalomra sikerült, ahol mindenki nagyon jól érezte magát, a borok kiválóak voltak és fontos bejelentésekben sem volt hiány. Igen, lesz Balatonbor, ez most már biztos! Csopak megtelt az Olaszrizling fanokkal (bár lehet, hogy jövőre Olaszrizling helyett már mást fogunk mondani)sőt kipróbáltunk egy végre jól sikerült applikációt a KÓSTOLOM-ot. Mindenki örömére ismét saját fotóalbummal jelentkezünk a cikkünkben…

Tovább a cikkre ->

Valami Amerika Egerben – Kovács Nimród a csúcsra tör!

2016. március 14. – Nyulasi Gábriel István

Egerben jártunk, egy zártkörű kóstolón, melyet Kovács Nimród a pincészetében tartott, ahol a kortyolók számára kitárult a világ. Kovács Nimród nem aprózza el, nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a boraival meghódítja a világot. Nem egyszerűen jó egri borokat akar készíteni, hanem a világ nagy és elismert pincészeteinek boraival kíván versenyre kelni és stabilan jelen lenni külföldi piacokon is. Honnan ez az acélos elhivatottság, honnan a célratörő ambíció? Bizony ebben benne van Amerika és az Elnök. Hogy melyik? A válasz ott van a Kovács Nimród Borászatban, és itt a cikkünkben…

Tovább a cikkre ->

A Rudino Art Showban járt a Dubicz Borászat

2016. március 12. – Rattner Réka –

Budapest belvárosa rengeteg kincset és meglepetést rejteget. A legtöbbről sosem szerez tudomást az egyszerű halandó, azon helyek pedig amelyek hozzáférhetővé válnak a nagyközönség számára idővel elveszítik varázsukat, hálátlan középszerűségbe süllyedve. Van azonban egy varázslatos műteremlakás a Nagymező utca rejtekében, ami évek óta úgy képes megőrizni titokzatosságát, hogy közben közel enged magához. Ifjabb Bér Rudolf festőművész alias Rudino alkot és él itt családjával és itt jártak a Dubicz Borászat borai…

Tovább a cikkre ->

Kategória Bor

Csodavárás helyett… – A Borjogi és Bormarketing Konferencia margójára

2016. március 11. – Winestory –

Egy új blogot támogatunk… Egy kis frissebb szemlélet a margóra… Épp a Bormarketingről… Miért jó, ha a hazai borjogi és bormarketing életet konferencia keretében összefoglaljuk? Mert nyilván jó hallani arról, hogy mozgolódik valami a háttérben, reményt adhat, hogy van, aki foglalkozik vele, igyekszik tenni az ügy érdekében. És miért nem jó? Mert „a magyar bormarketingben 20 éve csodavárás van” (Ditz Edit), ha történik is valami, sajnos, az kevéssé jelentős ahhoz, hogy ezt az állítást lehessen vitatni.

Tovább a cikkre ->