Magyar borok menni Amerika? Az MW esete a Pannon Bormíves Céhhel…

2016. április 2. – Nyulasi Gábriel István –

Van sok jó magyar borunk és itthon már nem is fogy el? Pedig kifejezetten jó minőségű és terroir jegyeket hordoz? Van rajta már egy pár plecsni is, ami mutatja, hogy tud valamit. Persze, azért a hazai borpiacon sem könnyű… Túl olcsón nem adnánk el, nem az a fajta, amit akciózva rakatnánk ki a polcokra. Nincs más megoldás, mint a külföldi piac megcélzása. Ezek az idegenek mindent megisznak, feneketlen a gigájuk vagy mégsem? A VinCÉn, egy zártkörű kóstolón az ügyeletes Master of Wine mellett egy amerikai borkereskedő is osztogatta tanácsait a Pannon Bormíves Céh borainak kortyolása közben.

Tovább a cikkre ->

Kategória Bor

Badacsony New Yorkban 2016.04.06-án!

2016. március 30. – Az ihatóbb Magyarországért –

De szeretjük a bazaltorgonák muzsikáját, amikor ropognak az ásványok, rázendít a minerális generális, snájdig ásványzuhatag indul… Oppácska, álljunk meg csak, hogy egyesek szerint ilyen nincs is, és megoszlanak a vélemények az ásványos terroirjegyek kialakulásáról is. Ez bizony bazaltkemény dió! Ám amíg a szakmai viták elcsitulnak és néhány üveg bor után a szakértők megnyugszanak, mi azért eláruljuk, hogy érezni a köveket. Akárki akármit mond is, lehet egy kis tűzkövet, riolitot, bazaltot, kovát, tufát és egyebet szippantani, a szájpadláson szétmorzsolni. Úgyhogy Hajrá Badacsony New Yorkban, mi szeretünk, mi várunk! Most április 6-án kerek egy hét múlva! Újdonságok: Mesterkurzusok már itt is!

Tovább a cikkre ->

Nemzeti Borkiválósági Program – Fehér és rozé borok leadási határideje: 2016.05.02.

2016. március 29. – Az ihatóbb Magyarországért –

Nem is hittük volna, de már három éve van Nemzeti Borkiválósági Program és ezzel a borászatok becsillagozhatják a boraikat. Láttuk is személyesen, hogy az egyik borkóstolón, hogy vetette rá magát a tömeg egy ötcsillagos tételre. Tehát az értékelésnek rangja van, és az állam támogatja a borok piacra jutását. Ezért is érdemes benevezni, a most induló 2016-os évadra, ezúttal a fehér és rozé borokat várják a szervezők.

Tovább a cikkre ->

DiVino&Junibor Organic Special – Organikus bormustra 03.30-án

2016. március 28. – Az ihatóbb Magyarországért –

Organikus borászkodás? Biobor? Biodinamikus gazdálkodás? Nyolcan a Juniborosok közül úgy gondolták, hogy átállnak a természetesebb oldalra és így készítik a boraikat. Rajtuk keresztül, a boraikon és személyükön, hiszen ott lesznek és faggathatod őket a bor mellett a DiVino Gozsduban. Állj Te is, egy picit a természetesebb oldalra, tudod ez nem olyan, mint a bioalma ami kisebb savanyúbb és kukacos. Ez valami más, harmóniában a környezettel és távolodva a vegyszerektől… Gyere el és fedezd fel ezt a borvilágot is, a nyolcak bandája, a Juniborosok „biohadteste” melletted fog állni!

Tovább a cikkre ->