Prestige tavaszi forduló nevezés: 04.28.! – Ahol a borok valóban megmérettetnek.

2016. április 4. – Az ihatóbb Magyarországért

A Prestige Reserve Club 2015-ben – 10 éves jubileumát ünnepelve – rendkívüli, eseményekben gazdag évet zárt. Idén is, töretlen lelkesedéssel folytatva munkánkat, célunk a kiemelkedő magyar borok támogatása. Tavaszi fordulónk nevezési határideje április 28.!

A legfontosabb aktualitás még egyszer:

A 2016-os tavaszi fordulóra a nevezési határidő április 28.!

Új helyen tesztel és fogadja a borokat a Prestige Reserve Club!

Az új helyszín ahol már a tavaszi fordulók zajlanak, szintén Buda, vagyis a Németvölgyi út 5-ös szám alatt. Az otthonosan kialakított kóstolóterem mellett irodák és tágas konyha is fogadja a látogatókat.

Az idei első médiamühely vendégei Kamocsay Ákos és Malatinszky Csaba volt. A tesztelők a borászokkal együtt kóstolták a borokat. Természetesen a tesztelés ugyanúgy zajlott, ahogy bármikor, tehát vakon és optimális körülmények között. A médiaműhely különlegessége az, hogy a tételek felfedése után személyesen a borásszal lehet megbeszélni a pontozott borokat. A fantasztikus borokkal, remek eszmecserék alakultak ki.

Milyen volt a 2015-ös esztendő?

A globális borpiacon a prémium és ultra prémium kategóriában a borok minősítésével független, komoly reputációval bíró, konkrét személyekhez köthető szakmai és média műhelyek foglalkoznak, amelyek sokszor trendeket is ki tudnak jelölni, ezért ízlés- és piacformáló hatásuk is van.

Ezeknek a szakmai és média műhelyeknek meghatározó jellemzője a tesztelői kör állandósága, megbízhatósága, és függetlensége, amelyhez a fogyasztó (pro vagy kontra) jól tud viszonyulni.

A Prestige Reserve Club a fenti koncepció szerint folytatja munkáját immár tizedik éve, amely mind a zsűri összetételében és állandóságában, mind pedig az eddig díjazott borok reputációjában megmutatkozott.

2015 őszén a 7 kategória (fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée, rosé/siller, késői szüret/aszú, pezsgő) első 3 helyezettjének járó díjat ismét a Caprice ajánlotta fel, egy-egy gyémántokkal ékesített Medaillon d’Or kitűzőt (Caprice Diamond Award).

A 7 kategória első helyezettjei még ennél is értékesebb díjakban részesültek szponzoroktól: Vicard Tonelleries, Progast Kft., Pauker Holding, Best of Budapest & Hungary, FlyBySense, Cardamon Design, Kárpátia Étterem).

A prémium borok szerepe egyre jelentősebb a gasztronómiában, amely mind az éttermi, mind pedig az otthoni étkezést felöleli. Az őszi fordulótól kezdődően, együttműködve a Magyar Sommelier Szövetséggel és a Best of Budapest & Hungary kiadójával külön figyelmet fogunk szenteltek az ételbarát boroknak (Gourmet Selection).