Avasi Pincetúra – Új út a bükki borokhoz augusztus 20-án!

Mozgásban a bükki borvidék, Avasi Pincetúra augusztus 20-án!

 

Tűzijáték helyett Borozás!

Augusztus 20. Szent István, Kenyér ünnep és sok minden más, de most nem lesz tűzijáték! Mit lehet kérem a színes fényrobbanások nézése helyett tevékenykedni? Borozni természetesen, méghozzá újra az Avasi pincesoron, Miskolc szívében!

Bálványos
Bálványos

Ezek a bükki borászok már megint kitaláltak valami újat!

Kinyitnak az avasi pincék az új úton! Sétálj és kóstolj sok-sok finomságot, pl. válogass a bükki borok közül, s hozzá remek falatokat is találsz. Kiindulási pontként akár az új Creppy Centert vagy az elegáns Avasi Présházat is választhatod, de onnan csak egy ugrás az Aranykorona, ahol még a gyerekeket is klassz játékokkal várjuk. Összefogás, nemes ügy és szórakozás számos nyitott pincében augusztus 20-án. Közösséget építünk az Avasi Pincetúrán. Gyere találkozzunk, barátkozzunk, koccintsunk!

 

Mi lesz augusztus 20-án? Program! 8 bükki pincészet és gasztroélmények együtt!

Program a Kisavason nyitott pincékkel, bükki borokkal, finom ételekkel, gyermekprogramokkal, kellemes zenével és sok meglepetéssel! Várja vendégeit a Palmetta Pince, Hajdu Roland Pincészete, K.T. Pince, Avasi Présház, Sándor Zsolt Organikus Pincészete, a Nagy-Szögedi Pince, Csáter Apó Pincéje, a Bűdi Borház. Gasztroélményt kínál az Aranykorona Történelmi Étterem, a Creppy Center, a Gulyás bomba, a Villamerica Steakhouse, a Mádi sajt, Nagy-Nádházi Réka kézműves sütiműhelye, a Bab és Víz. Családi program, szórakozás baráti társaságok számára, lehetőség az ifjú borászoknak és kihívás a fotósoknak. Kóstolj bele!

CREPPY PALACSINTAHÁZ Miskolc
CREPPY PALACSINTAHÁZ Miskolc

A célkitűzésekről… Legyen élet az Avason! Megteremteni az új bükki borász nemzedéket…

1. Családcentrikus rendezvényt szervezünk, ahol a gyerekek is jól érzik majd magukat, mert több helyen lesz gyereksarok, a kicsik rajzolhatnak, szörpözhetnek vagy akár légvárazhatnak! Célunk, hogy bátorítsuk a szülőket, induljanak el közösen a családdal, mert amíg a felnőttek kóstolnak a gyerekek elfoglalhatják magukat.

2. Töltsük meg az Avast ifjú borászokkal! Szeretnénk megszólítani, megtalálni és kinevelni egy új borász generációt! Örömmel nyújtunk lehetőséget fiataloknak, akik legyenek akár pályakezdők vagy új kihívásokra várók, jöjjenek, kóstoljanak bele a szőlészet, borászat rejtelmeibe! Segítünk eligazodni ezen a kicsit rögös úton, s az idő majd eldönti ki válik szakemberré. A Bükki Borvidéket mi legfeljebb felrázni tudjuk Csipkerózsika álmából, újjáépíteni, elismertté tenni az elkövetkező generáció feladata lesz. Dolgozzunk közösen a Bükki Borvidék megmentésén, ha élettel akarjuk megtölteni az Avast!

Friss információk az esemény facebook oldalán: klikk! 

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )