Avas nem hagyja magát! Házhoz megy a Borangolás

Ha nem megy rendesen, akkor menjen virtuálisan!

(sajtóanyag alapján (x) )

Akár szemerkélő esőben is…

Vagy zuhogóban is kimennénk szívesen az Avasi pincesor girbe-gurba kis utcácskáira és paroláznánk a borászokkal, poharunkban jó bükki savakkal diskurálnánk. Mert a Borangolás esőben is jó, voltunk már úgy ott. ( pont 2018-ban klikk a cikkre: http://ihatobb.hu/nagy-jovo-elott-miskolc-es-az-avasi-borangolas/ )Idén az esőcseppeknél jóval apróbb, viszont annál nagyobb kellemetlenséget okozó vírusok (Covid-19) miatt a szokásos formájában nem lehet megtartani a fesztivált. Nagyon sokan várták már az év első nagy miskolci szabadtéri borgasztronómiai rendezvényét, melyet a járványhelyzetre való tekintettel sajnos csak egy későbbi időpontban lehet megrendezni. A szervezők (Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület) azonban nem szeretnék teljesen elengedni ezt a közös élményt, így május 16-ára megszervezik a fesztivál online változatát, hogy a borangoló életérzésről senki ne maradjon le.

Avasi Borangolás 2018

Avasi Borangolás 2018

Milyen a Borangolás, ha átmegy online-ba?

Kanapéfesztivállá válik…Változatos online beszélgetésekkel, borbemutatókkal, koncertekkel készülnek az Avasi Borangolás szervezői a fesztivál kedvelőinek. A szervezők a programmal támogatni kívánják a Bükki borvidék borászait és a környék vendéglátóit, illetve adománygyűjtést szerveznek a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház részére, amellyel segíteni kívánnak a vírus elleni küzdelemben. 

Az Avasi Borangolás oldala: weboldal

Pinceidill (2018)

Pinceidill (2018)

Már 2013-ban is ott voltunk az Avason: klikk ide, dr. Gál Fruzsina cikke

Az eseményeket május 16-án, szombaton 16-24 óra között az Avasi Borangolás facebook és youtube oldalán lehet majd élőben követni. Miskolc művészei, borászai, zenekarjai mind egyöntetűen örömmel csatlakoztak a programhoz, de sok más, nem csak miskolci fellépő is vállalta a közös jótékonysági indíttatású produkciót. Aranyosi Péter beszélget majd vendégeivel az élet édes ízeiről, de műsoron lesz többek között Szécsi Viki és Vihula Mihajlo, a Bíborszél, a Jazz Inside, Árvai Ildikó.

32968156_10156139197006539_8861928436994670592_o

Aranyosi Péter is nagyon szeret az Avason Borangolni (2018)

A koncertek mellett sok kis meglepetés zenés üzenetet küldenek más zenészek is, és retropartyra is lehet majd otthon táncolni. A gasztronómia iránt érdeklődők sem maradnak ki, ők a zip’s gasztroshowján figyelhetik meg a különleges fogások titkait. Érdemes a borbarátkozásokat is követni, hiszen olyan neves borászok mutatkoznak meg egy érdekes borcsatán, mint Kamocsay Ákos, Borbély Roland, Maul Zsolt, Sándor Zsolt, és sok más borász is megízleli kollégájának borát, amit értékel az érdeklődő online közönség előtt. 

Sándor Zsolt borász megállítja a népet

Sándor Zsolt borász megállítja a népet

Az online borangolni vágyók rákészülhetnek az otthoni fesztiválozásra: május 10-től a rendezvény megújult weblapjáról házhoz rendelhetik a borászok válogatott borait és a borangoló ajándéktárgyakat a webshopból, hogy a május 16-i programhoz már minden készen álljon egy otthoni kanapéfesztiválhoz, és ehhez május 14-től miskolci éttermek is csatlakoznak ételkínálataikkal, hogy a gasztro élményről se maradjon le senki. Az online fesztiválozóknak lehetőségük van támogatni a jótékonysági gyűjtést: amennyiben rendelnek a webshopból, rendelésenként 1000 Ft kerül át a gyűjtési alapba, de további támogatói jegy vásárlásával is segíthetik a gyűjtést. További felajánlásokat a Szent György-hegy Alapítvány Korona Takarékbank 54600353-16011384 számú számláján tud fogadni. 

Részletes programokért érdemes figyelni a rendezvény facebook oldalát, amely folyamatosan frissül.

97051466_2903252203104601_5198127995553841152_n

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )