A Pajzos Tokaj újjászületett mind arculat, mind borok tekintetében.
Nyulasi Gábriel István írása
A Pajzos Tokaj motorja Laurent Comas
Laurent Comas, a Pajzos Tokaj birtokigazgatója mindig kitalál valamit. Nyughatatlan lélek és fantasztikus ötletei vannak. Ő a Francia, aki szinte tökéletesen beszél magyarul (hanghordozásán, szavain érződik a gall akcentus, amely külön bájjal látja el mondatait) és gondolatait, meglátásait kultúrákat áthídaló nagyszerűséggel fogalmazza meg. Tokaj-Hegyalja északi partján Laurent Comas nélkül a Pajzos Tokaj nem lenne az ami!
A pincészet újabb mérföldkőhöz érkezett
Egy viszonylag új márka, egy brand nem lehet örökké statikus, fejlődnie kell. Ez különösen igaz a magyar rögvalóságban 30 éve fejlődő tokaji pincészet esetében. A Pajzos Tokaj is ezt az utat választotta. A Pajzos Tokaj november végén rendhagyó borkiállítás keretén belül mutatta be új arculatát és megújult márkáját. A Bárkert Bistroban rendezett pop-up kiállítás a Palingenézis, azaz Újjászületés nevet kapta. A borászat életében az idei év több szempontból is mérföldkövet jelent, hiszen most először váltottak teljes arculatot és újították meg portfóliójukat.
Pajzos Tokaj: modern és letisztult arculat
Az újragondolt arculat minden elemében egységes, modern és letisztult, a teljes körű rebranding mellett a borászat marketingstratégiája és termékportfóliója is megújult, átlátható termékskálája több értékesítési csatornán, szélesebb célcsoport számára lett elérhető.
„A piaci elemzéseket követően egyértelművé vált számunkra, hogy egy olyan prominens márkát kell felépítenünk, amely a tokaji borok büszke nagykövete lehet. A cél megvalósítása érdekében a felső szegmensben található, prémium „Pajzos Tokaj” márkanév alá vontuk be a kiskereskedelemi csatornába értékesített, jó ár-érték arányú „Megyer Tokaj” márkánkat. Ezzel a lépéssel szélesebb fogyasztói közeget tudunk megszólítani, több helyen elérhetőek a borok, továbbá egy márka építésére tudunk teljes erőből koncentrálni.” – nyilatkozta Laurent Comas, a Pajzos Tokaj birtokigazgatója.
Ínyencségek tálalása borokkal egy kiállításon
Egy száraz kóstoló helyett a pincészet az italokhoz ételeket kreáltatott. A „kiállítás” hat műalkotást, hat bort mutatott be, ahol a meghívott vendég saját tempójában kóstolhatta, láthatta, fedezhette fel a tételeket. Számunkra az egyik legnagyobb élményt a szinte tanítható száraz Szamorodni, amely fantasztikusan elegáns dióssággal, citrusokkal és ásványokkal kiválóan idomult a Füstölt hal ropogós rizzsel, Bonito majonézzel és sóskával ételkreációhoz. A finom falatokról Jeremy Cayron Executive Chef gondoskodott.
Letisztult, modern arculat és logó…
Kiss Zsombor grafikusművész, az új címkék alkotója elmondta: „Fontosnak tartottuk, hogy a logó megőrizzen valamit a formai elődjéből, hogy akik ismerték korábban a márkát, azok számára megmaradjon a kontinuitás. Nem pusztán logó frissítés történt, hanem teljesen új alapokra helyeztük az arculatot.” Szép, nemes egyszerűséggel domborodik ki a logóban pajzs, mely a pincészetre utal…
Magnum Furmint és gratuláció
Magnum zenére vonult be az új csúcsbora pincészetnek a limitált számban készült, magnum palackba töltött Furmint Double Selection 2018 tétel. Kortyolva frissen a helyszínen, még kissé hordóhangsúlyos volt, szerintünk még egy apró pihenés nem árt neki. Végezetül Laurent Comas gratulált alkotó társainak a mindennapi közös munkáért és a folyamatos, tudatos gondolkodásért a metszéstől a palackozásig, amelynek eredménye a bor és a márka: az ügyvezető Espák Pál szőlésznek, Naár Ferenc borásznak, Lesovics-Lossó Barbara marketingvezetőnek és Kiss Zsombor grafikusművésznek köszönte meg a közös munkát.
Mi is gratulálunk Laurent Comas-nak és egész csapatának az újjászületéshez és köszönjük a meghívást! Hajrá Pajzos Tokaj!
(sajtóanyag felhasználásával)
(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )