2014. október 6. – Az ihatóbb Magyarországért
Érdemes lesz a borászoknak még nagyobb számban benevezni a Prestige Reserve tesztjeire. Idén több kategóriát indítanak (pl. gastro vonalon is) a szervezők, és a csoportgyőztesek legjobbjai megkapják a Caprice Ékszerközpont által készített, gyémántokkal ékesített kitűntetést. 21 értékes díj, Prestige Reserve-Caprice Diamond Award, egy ékszer, melyet a legjobb borászok tűzhetnek ki. A díj kifejezi azt a gyémánt tisztaságú harmóniát, amely a legkiválóbb borokat jellemzi. Illetve a zsűri továbbra is gyémánt keménységgel fog fellépni azért, hogy valóban a legjobb borokat válassza ki.
A kiváló minőségű magyar borok támogatása céljából a Prestige Reserve, és a már több mint 10 éve Magyarországon működő, Európa legnagyobb gyémánt és ékszerközpontja a Caprice együttműködési megállapodást kötött. A megújulás már tavasszal megkezdődött, ám most lesz igazán aktuális a díjak kiosztásával, most megmutatjuk, hogy miképpen is néz ki a díj. (lásd fent, Diamond Award *Caprice* felirattal, két briliánssal ékesítve)
A Caprice 2014-től a következő években, 7 kategóriában (fehér fajtabor, fehér cuvée, vörös fajtabor, vörös cuvée, rosé/siller, késői szüret/szamorodni, aszú) minden kategória első 3 helyezett borának díjazására egy-egy gyémántokkal ékesített medaillon d’or-t (kitűzhető formátumú) ajánlott fel, amelynek átadására az éves, decemberi díjosztón kerül sor.
Mint azt eddig is tudtuk, a gyémánt a nők legjobb barátja, valamint örökéletű ékszer, de mostantól azt is tudjuk, hogy a Caprice a borászok és borkedvelők legjobb barátja is. Arik Herman a Caprice tulajdonosa nagy rajongója a magyar boroknak, amit ezen az úton, az értékes díjak felajánlásával is szeretne kifejezni.
Mind a bornál, mind pedig a gyémántnál nagyon fontos szerep jut a ritkaság, az egyediség, a tisztaság, a csillogás, a tökéletesség, az esztétikai-élvezeti élmény, az időtállóság, a kézművesség, mint maradandó értékek megjelenítésének. A nyertes borok védjegyében is megjelenik a Caprice Diamond Award kifejezés, amely szimbolizálja a briliáns borok és a briliánsok egymásra találását.
2014-ben érdemes lesz még több csúcsbort nevezni a Prestige Reserve megmérettetésre, mert a mezőny 7 kategóriára bontásával növeltük annak az esélyét, hogy a borod egyike legyen a 21 szerencsés nyertesnek.
Borász – bor, étterem – étel, fogyasztó – élmény
Bor mellé jó ha van étel, és persze bizonyos ételek meg is kívánják a borokat. Milyen az igazi gasztrobor? Segítsünk a választásban, bár nem könnyű… Ha sikerül, akkor ez jó lesz a borászoknak, az éttermeknek és nem utolsósorban a fogyasztóknak is! A Gastrovin Selection erre szolgál, hogy segítsen a borok étel mellé kerülésében.
Gastrovin Selection
Gastrovin minősítés szempontjai (minél több szempontnak felel meg a bor, annál jobb, de nem feltétel, hogy mindnek megfeleljen):
1.Minőségileg, technológiailag kifogástalannak kell lennie, 80 pont felett.
2.Vendégbarát árfekvésűnek kell lennie, ahol az ár összhangban van a minőséggel, a bor és a borászat imidzsével.
3.Fontos, hogy a borok sokoldalúan felhasználhatóak, illeszthetőek legyenek a különféle stílusú, szortimentű éttermek ételkínálatához.
4. Előny, ha a borok egy ismert brand alatt jelennek meg kellő mennyiségben, ami biztosítja azok ismertségét, piaci jelenlétét, elérhetőségét.
5.A jó gastroborok nyitás után rövid időn belül élvezhetőek, ugyanakkor kellőképpen stabilak, jól poharazhatóak.
6.Fontos, hogy a borászat a bort éves szinten a piacon tartva kellően nagy területen tudja az éttermek ellátásához szükséges logisztikát biztosítani.
7.Előnyösebb, ha a bor stílusa, pozicionálása kiforrott, kisebb ingadozásoktól eltekintve közel állandó minőséget és árszintet is képvisel.