2013. február 26. – Az ihatóbb Magyarországért
Nem rég nyitotta meg kapuit a Villa Esca igényes budai polgári környezetben. Várják azokat, akik szeretnek jókat étkezni és/vagy ráadásul ezt el is készítik, vagy szeretnének elmélyedni a főzés tudományában. Hiszen a főzés öröme felszínre hozza a kreatív energiákat, kikapcsol és szórakoztat. „Enni, társaságban együtt lenni jó. Ki vitatná? Főzni szórakoztató. Tényleg? Szerintük igen! Villa Esca: a felejthetetlen élmények, egyedi, izgalmas színtere.”
Kattints ide a rendezvényen készült többi fotóért!
Számomra a főzés kommunikáció, és a szeretet egyik legmagasabb fokának kifejeződése, ha főzök valakinek. Ételben mondom el, teljesen ráhangolódom az illetőre, és ő ihleti meg az ételt, szinte életeken átívelő révület ez. Egy katatón állapotban még egy kis kapor, cékla párolódik, még mit kellene… Szóval értitek, ha nem akkor menjetek el főzni! Mert főzni jó!
„Főzni nem unalmas, nem feltétlenül időrabló, és egyáltalán nem bonyolult dolog. A főzés rengeteg sikerélményt adhat, szórakoztató, kreatív kikapcsolódás.” Szerintünk is.
Főzhetünk egyedül, kettesben, kollégákkal, vagy akár szélesebb baráti körben is.
Célunk, hogy vendégeinknek kedvet csináljunk a főzéshez, megismertessük velük a minőségi alapanyagokat, és az azokból készíthető ételeket. Különböző népek, korok kultúrája, konyhája, új ízek megismerése, régi ízek újra felfedezése, megannyi lehetőség a kalandozásra kulináriában. Főzni egyedül is, kettesben is jó, de kollégákkal, vagy népes családi, baráti körben talán még szórakoztatóbb.
Lakáséttermünk ideális helyszín különleges alkalmakra, céges és családi összejövetelekre.
A Villa Esca bensőséges eleganciával ötvözi a korszerű konyhatechnikát a milleniumi korszak nagypolgári tereivel. Mindezek, és séfünk Vass Ildikó kedvessége, szakmai tudása, az elégedettség tökéletes garanciái.” Villa Esca
Vass Ildikó régi ismerősünk, sokat forgolódott a bor világában is, partnere, aki a szervezésért felel, Pál Gyöngyvér a borkóstolók örökbérletes vendége.
A sajtótájékoztató jó hangulatban telt, az előétel a kis kencés kenyerek, a levest, mely tejszínes volt, jól ízesítették a zöldfűszerek. A főétel előttünk készült a legmodernebb konyhatechnikán. Zöldségek, rizs, csirke állt össze békés harmóniában az osztrigaszósszal. Na és a desszert, az volt a csúcs. Csoki mousse poharakban, és a tetejére legnemesebb olívaolaj és különleges só. Édes, sós, olajos egyensúly, ezt otthon biztos kipróbálom!
Szóval a Villa Esca nem apácazárda, hanem egy friss lakás étterem. Főzni, enni és élni szeretőknek csak beljebb, csak tessék, tessék!
Név: Villa Esca
Pontos cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 48/A. GPS: N 47 31.421, E 18 59.247
E-mail cím: info@villaesca.hu Telefon, fax: +36-1-200-0245