V’INNOTEC 2017 SZIMPÓZIUM – TRADICIÓ ÉS INNOVÁCIÓ

A Prestige Reserve Club megszervezi a V’innotec 2017 Szimpóziumot, a tradició és az innováció nevében. A piackutatás, élesztőkultúrák, hordóhasználat – fontos témakörök – mindez a borászatoknak és a szaksajtónak térítésmentesen!

 

Időpont: 2017.02.17.  délelőtt 10:30-kor

Helyszín: Kárpátia Étterem, Budapest, Ferenciek tere 7, 1053

Jelentkezés, regisztráció: inter@prestigereserve.com

Borászatoknak és a szaksajtónak ingyenes a részvétel!

 

A Prestige Reserve Club alapvető vállalása, hogy olyan témákat karol fel, amelyek segítik a borászatokat abban, hogy még magasabb minőségű borokat készíthessenek, jobban megérthessék és elérjék a piacaikat.

 

A V’INNOTEC 2017 szimpóziumra azokat a hazai és külföldi előadókat kértünk fel, akik a fenti célok szem előtt tartásán túl a saját szakterületükön innovatív ismeretekkel, termékekkel vagy szolgáltatásokkal jelentek meg a közelmúltban.

 

Fontosnak tartjuk, hogy a nemzetközi szakírók – általában a minőségre, a terroir karakterre, és ennek fényében a hordóhasználatra – vonatkozó kritikáját, elvárásait helyesen értelmezzük.

Fiáth Attila és Doszpod László közös előadásukban ezt a témát elemzik több szempontból.

 

Az új fogyasztói generációk belépésével egyre fontosabb, hogy megértsük az igényeiket, ízlésüket és az ebből levezethető fogyasztói szokásaikat. Draskovits Ildikó a cégszintű piackutatás lehetőségeit és annak előnyeit tárja fel.

 

A tradíció és az innováció szoros kapcsolatát bizonyítja az új innovatív amfora, hordó és természetes élesztő generáció megjelenése és térnyerése a piacon. Filippo Nicotra – TAVA Anfore és Doszpod LászlóVicard Tonnellerie, Dr Nicola Zanon – Atecnos, a kutatás-fejlesztés legújabb eredményeiről számolnak be.

 

Mind az óvilági, mind az újvilági bortermelő országokban komoly szerepet kaptak és kapnak a fejlődés gyorsításában a nemzetközi szőlészeti és borászati tanácsadók. Évtizedek kísérletezését, tévelygését lehet kiváltani a tudásimporttal. Pascal Henot – Enosens, a franciaországi tapasztalatait osztja meg 1500 céges borászati portfóliójuk alapján.

 

Ilyen gondolatok sarkalltak minket arra, hogy ezt az ingyenes szimpóziumot megszervezzük a magyar borászatok számára, bízva abban, hogy a naprakész tudás közös hasznunkra válhat.

Amphorák
Amphorák – fotó: Australian & New Zealand Winemakers