Terra Hungarica BorSzalon – Gerbeaud Ház, november 19.

2011. november 10. – Az ihatóbb Magyarországért

mottó:

„Hát hidd el nekem, hogy

egy tisztes (bio)dinamikus bor

a borfogyasztó számára ajándék

és úgy kell, mint az őszi napsugár.”

Nincs durva vegyszer a szőlészetben, nincs hozzáadott anyag a borban, nincs technológiai trükközés. Egyszerűen csak természetes borkészítés van. Harmóniában a terroir-ral, együtt a tájjal, együtt az univerzummal. November 19-én mindez a poharadban lehet, ha a dalszöveggel ellentétben, újra eljössz a Gerbeaud-ba. Ráadásul filmpremier: Olympe és Yvon Minvielle “L’esprit du vin – Le réveil des terroirs” (A bor szelleme – A termőhely újjáéledése) című dokumentumfilmje. Szuperbónusz: Mesterkurzus a természethű borokról Isabelle Legeron Master of Wine-nal.

Új, izgalmas rendezvénnyel bővül a hazai borkultúra eseménynaptára. November 19-én a Gerbeaud Ház ad otthont a Terra Hungarica BorSzalon-nak, amelyen közel 30 bortermelő kínálja majd borait. A kiállító borászokban közös, hogy mindannyian törekszenek a természet- és tájhű gazdálkodásra, továbbá részvételükkel egyidejűleg vállalták, hogy boraik természetességének és egyediségének megőrzése érdekében kerülik a gyom- és rovarirtó szerek, a különböző hozzáadott anyagok használatát, és tartózkodnak bizonyos technológiai beavatkozások alkalmazásától.

A sétáló kóstolón túl az érdeklődők részt vehetnek Isabelle Legeron MW természethű borokat bemutató mesterkurzusán, és a magyarul is feliratozott “L’esprit du vin – Le réveil des terroirs” című dokumentumfilm hazai premierjén bepillantást nyerhetnek a világ vezető biodinamikus borászatainak munkájába és filozófiájába.

A rendezvény külföldi vendégei (3 biodinamikus szemléletű birtok) idén Ausztriából érkeznek, ahol már komoly hagyományai vannak a természet- és tájhű gazdálkodásnak, továbbá boraikkal bemutatoznak a “L’esprit du vin” film alkotói, a szintén biodinamikus bordeaux-i Chateau Lagarette tulajdonosai is.

A BorSzalon az Edison Network, a Gerbeaud Ház, az In Vino Consulting és az idén 5 éves Terroir Club együttműködésében valósul meg. A szervezők azt remélik, hogy kezdeményezésük idővel mozgalommá növi ki magát, és a Terra Hungarica közös márkaként vagy akár védjegyként is funkcionálhat a jövőben.

Program

Fő, Oszlopos, és Tükrös dísztermek:

14.30 – 20.00 Sétáló kóstoló

Dorottya díszterem:

14.30 – 16.00 Filmvetítés magyar felirattal: L’esprit du vin – Le réveil des terroirs

16.30 – 18.00 Mesterkurzus a természethű borokról Isabelle Legeron Master of Wine-nal

18.30 – 20.00 Filmvetítés magyar felirattal: L’esprit du vin – Le réveil des terroirs

Belépődíjak:

Részvételi díj november 15-ig elővételben: 6.900 Ft / fő

Részvételi díj november 15. után és a helyszínen: 8.900 Ft / fő (teltház esetén fenntartjuk a jogot, hogy a helyszínen már nem értékesítünk belépőket)

Mesterkurzus Isabelle Legeron MW vezetésével: 4.900 Ft / fő (a jelentkezés sorrendjében legfeljebb 30 fő számára)

Részvételi díj elővételben + mesterkurzus: 11.800 Ft / fő

További információk:

www.terrahungarica.hu

Kiállítók:

Balassa István, Tokaj

Barta Pince, Tokaj

Best of Terroir Club

Bott Pince, Tokaj

Csobánci Bormanufaktúra

Demeter Zoltán, Tokaj

Kaló Imre, Eger

Karner Gábor, Mátra

Királyudvar, Tokaj

Kreinbacher Birtok, Somló

Losonci Bálint, Mátra

Maurer Oszkár, Szerémség

Meinklang, Burgenland

Nikolaihof, Wachau

Orsolya Pince, Eger

Pelle Párlat, Tokaj

Pók Tamás, Eger

Pósta Borház, Szekszárd

Ráspi, Sopron

Somlói Apátsági Pince

St. Andrea, Eger

Szászi Endre, Badacsony

Szecskő Tamás, Mátra

Szentesi József

Takács Lajos, Somló

Tokaj Kikelet

Tokaj Nobilis

Tamás Pince, Csopak

Franz Weninger, Sopron

Franz Weninger, Horitschon

Kategória Egyéb