Tavaszi Bor és Jazz Fesztivál – Átalakulás, új utak…

2009. május 24. – Nyulasi Gábriel

Április elején került negyedszer megrendezésre a Városháza parkban a Tavaszi Borfesztivál. Az időjárás kegyes volt a borkortyolókhoz, kellemesen simogatott a napocska a pavilonok között.

A figyelmesebb látogatóknak rögtön feltűnt, hogy idén szerényebb volt a rendezvény, kevesebb borász képviseltette magát személyesen az idénynyitó fesztiválon, és bizonyos esetekben sajnos a borok mellett szolgálatot teljesítő személyzet nem igazán tudott tájékoztatást adni a portékákról. Az azonban világossá vált, hogy a jövő útja nemcsak a válságos időszakokban az összefogás, a közös érdekek képviselete, de a gazdasági megfontolások előtérbe kerülésével a rendezvények is többrétegűvé váltak. Talán ezért lett a Tavaszi Borfesztiválból egyben Jazz Fesztivál is, szélesítve az elérhető célközönséget. Szép példája az összefogásnak a Fesztiválon szereplő Balaton Borgaléria is, ahol a régiót megfelelő színvonalon képviseli a szervezet.  Pintér Zsolt, a szervezet munkatársa jó kedvvel mutatta be a borkínálatot és a vállalkozást. A Balaton Borgaléria céljairól: „Hitvallásunk, hogy kizárólag balatoni borokat forgalmazzunk és népszerűsítsük a Balaton sokszínű borvilágát. Úgy gondoljuk, hogy a Balatoni Borrégió területén megtermelt borok még nem kellően ismertek és elismertek. A Balaton Borrégióhoz az ország 22 borvidékéből 6 tartozik, a Balatonfüred-Csopaki, a Badacsonyi, a Somlói, a Balatonfelvidéki, a Balatonmelléki (volt Zalai) és a Balatonboglári borvidék.” (www.balatonborgaleria.hu)

Tekintsék meg képeinket!

Tavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi BorfesztiválTavaszi Borfesztivál

Nyulasi Gábriel