Pinot és Kadarka! Október 3-án!

2015. szeptember 29. – Az ihatóbb Magyarországért

Ezek a Borjouros fiúk-lányok nem nyughatnak! Sorjáznak a tematikus nagykóstolók, tódul a nép, már azt sem tudják, hogy melyik hipergigantikus prémium rendezvényre menjenek. És akkor most Pinot vs. Kadarka? Vagyis Pinot és Kadarka. Nem kell dönteni, mindkettő jöhet a Stefánia Palotában most szombaton október 3-án! A Kadarkát már hazainak tekintjük, de ugyanolyan „gyüttment” mint a francia Pinot. mindkettő laza tanninokkal rendelkezik, vagyis nem tanninbombák, hanem a játékos savakra épülnek. És még annyi finesz, annyi szépség van bennük amit majd most szombaton végigkortyolhatunk…

Tehát a lényeg, hogy rendhagyó kóstolót szervez a Borjour október 3-án, a Stefánia Palotában. A rendezvény középpontjában két, hazánkban egyre népszerűbb szőlőfajta: a kadarka és a pinot noir áll. Bár a két fajta eredetét tekintve teljesen különböző, több szempontból és indokolt lehet egy nagy közös kóstolón ismerkedni a legjobb, Magyarországon elérhető változatokkal. Egyrészt ebből a két szőlőfajtából készített borok stílusa sokszor nagyon hasonló, másrészt mindkét fajtának egyre nagyobb rajongótábora van – mind a borászok, mind az értő borfogyasztók körében.

A Pinot és Kadarka rendezvényen mintegy 40 borászat mutatja be sétáló kóstolón pinot noirját és/vagy kadarkáját, emellett 5 mesterkurzus is színesíti a kínálatot. Ez utóbbiak témái: A legszebb Kadarkák!; A legszebb magyar pinot-k!; Burgundia kincsei; Pinot-k a nagyvilágból! és egy játékos mesterkurzus: Pinot vagy Kadarka?, melyen a résztvevőknek boronként kell felismerni a szőlőfajtát… A mesterkurzusokat olyan elismert szakértők vezetik, mint Komoróczki Anna és Romsics László nemzetközi borakadémikusok.

A rendezvény helyszíne az idén 120 éves Stefánia Palota. A felújított, kétszintes épület hat szalonja és télikertje várja a látogatókat, míg a mesterkurzusoknak a kertre nyíló Sissi Szalon ad otthont.

Pinot és Kadarka

Október 3. 15:00 – 21:00

Stefánia Palota, XIV., Stefánia út 34.

Információk és jegyértékesítés: www.borjour.hu és www.borjour.hu/vasarlas