Nem kell mindig hús! – Pancs Vegán Piac

Majdnem elmentünk a henteshez, de aztán a Pancs – Vegán Piacon kötöttünk ki.

 

Bruncholni

Hétvége van, nem kell dolgozni. Később is lehet kelni, aztán összecsúsztatni a reggelit az ebéddel. Kényelmesen, urasan, ráérősen eszegetni, élvezni az ízeket. Reggeli-ebédelni bizony a hentesnél is kellemes dolog. Vagyis bruncholni jó dolog, de nem kell mindig hús. Nem kell mindig a szaftos dagadóba harapni, és ki lehet próbálni az ortodox vegetáriánusok paradicsomát az Élesztőházban.

Az eseményen készült további képek itt érhetőek el!

IMG_20181020_115501Friss kezdeményezés a Pancson

“A Corvin-negyed vonzáskörzetében a Trafó mellett elindítjuk vasárnapi Gasztro Placcunkat. Őstermelői piaccal, gasztro vendéggel, közösségi asztallal.” – így kezdték el már több mint két éve a Pancs – Gasztroplacc Piacot egy szép nyári napon. Kihasználva a Trafó melletti tűzoltó utcai Élesztőház délután kettőig üresen tátongó terét. A Pancs piac működik köszöni szépen, megy az útján a kistermelőivel, az egészséges termékeivel. Üde színfolt a nagyipari alapanyagok rengetegében. Itt Ferencvárosban van ez a kis családias piac minőségi termékekkel, ahol maga a termelő mutatja be a sonkákat, csírákat, kenyereket, zöldségeket, kencéket, olajokat, szörpöket, tojást és ezernyi egyéb terméket. Szóval mindent mi szem-szájnak ingere és a lényeg: az emberi lépték, a harmónia. A Pancs szervezői gondoltak egyet és az egészséges termékek vasárnapi piaca mellé megszervezték a szombati vegán piacot.

 

De mi is az a vegán pontosan?

“A veganizmus az állati eredetű termékek használatának mellőzése és az ehhez kapcsolódó filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát; amely megnyilvánul a táplálkozás, a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is. A veganizmus követőjét vegánnak nevezik.” Wikipedia szócikk

Nem eszik húst, de semmivel ami állati eredetű dolog nem kerül kapcsolatba szándékosan az egyén, és bizony lehet ez egészségügyi megfontolás, de akár vallási okok is állhatnak a háttérben.

IMG_20181020_120336Az eseményen készült további képek itt érhetőek el!

Vegánnak való vidék

“Mivel egyre nagyobb igény jelentkezik az állati eredetű alapanyagoktól mentes termékekre mind etikai, mind egészségügyi okból, szeretnénk lehetővé tenni vásárlóink számára, hogy heti rendszerességgel beszerezhessék ezeket a termékeket.” – Pancs Vegán Piac

Bevallom, volt idő, nem is túl rövid, amíg nem fogyasztottam húst. Úgyhogy nem ismeretlen terep számomra a vegánok világa. Ám minden húsevőnek javasolt néha szünetet tartani. Próbáld ki, ne legyél rest, akár jövő szombaton…
Pancs Vegán Piac szombatonként

Látogass el az egészséges termékek kánaánjába szombatonként a pesti 9. Kerületbe, a Tűzoltó utca 22-be. Főznek finom egytál ételt is, most éppen egy mogyoróvajas csicseriborsó curryt rotyogott a közönségnek bográcsban kuszkusszal. A Mamanna vegán zöldség snackei és magszószai vagy ha vegán pékárura vágytok, keressétek a Morzsákmány standját. A teljesség igénye nélkül a Batátapástétom standját se kerüld el, moss kezet Manu Szappannal, Marika néni gyümölcsei zamatosak Gyöngyöspatáról, csírákat a   NaTuri – Csírák.hutól… Még hosszan folytathatnánk a sort. A boros vonatkozásról is essen szó, hiszen ott a VinoPiano-Borbár/Wine Bar  egy jó pohár borra. Ha egy picit másra vágysz a húsevés mellett, vagy ha eleve nem eszel állatot. Szóval legközelebb október 27-én szombaton újra  Pancs – Vegán Piac!  

IMG_20181020_114803

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )