Mitiszol Fesztivál – november 16-án!

Számít ha egyvalaki változtat? Bizony számít! Tehát, gyere el a Bálnába november 16-án!

 

Mi: Mitiszol Fesztivál -Beyond Borders 

Mikor: 2019. 11. 16. Szombat –  12:00 – 20:00 

Hol: Bálna Budapest, Fővám tér 11-12, 1093

 

Tudd, hogy mit iszol!

Fenntartható gasztronómia és borkészítés, organikus alapanyagok, borok ,élelmiszerek és biodinamikus művelés… Ez csak néhány téma, ami a 9. alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol? Fesztiválon terítékre kerül, idén Novemberben! 
Mi az a Mitiszol? Fesztivál: 2010 óta a régió egyik legnagyobb, nemzetközi, organikus bor és gasztronómiai rendezvénye Budapesten. 

 

A Mitiszol? Fesztivál Számokban: 

Átlagosan 800 résztvevő – Közel 50 kiállító borászat – Több mint 150 kóstolható tétel – 3 szakmai workshop – 9. alkalom – 6 gasztronómiai kiállító – 7 “egyéb” organikus kiállító – 3 vendégkiállító 

nw-01

Összefogásban az erő…

A fő téma, tehát a fenntarthatóság, a nyitottság és a határok átlépése, idén először a napfényes Duna-parti BÁLNA Budapest ad otthont az eseménynek, sőt, az új helyszínen túl, a program még sok-sok ponton eltér a korábbi évektől. A közel 50 borászon kívül, ebben az évben olyan barátok is jelen lesznek, akik aktív szereplői a hazai és nemzetközi gasztronómiai, organikus és “természetes boros” világnak, akiknek fontos a változás, nyitottak és hisznek az összefogásban. Sőt most először tartalmas szakmai workshopokkal és beszélgetésekkel készültek az szervezők, arra az esetre, ha valaki mélyebbre ásna a témában. 

 

Gasztroban is organikus…

Szerencsére éhezni sem fogunk, a rendezvényen idén is tiszteletüket teszik Budapest neves séfjei, hogy bebizonyítsák, mennyit számít a helyi, szezonális és organikus alapanyag használat. Ha pedig úgy érzed, hogy gint, speciality kávét vagy organikus kozmetikumokat próbálnál ki, akkor a Double Shot, a BCN gin és Coconut Oil Cosmetics standját semmiképp se hagyd le a bakancslistáról. 

 

Legyél Te is tudatosabb!

“ Több mint 13 éve kóstolunk természethű tételeket és dolgozunk együtt olyan termelőkkel, akik előrébb viszik a beszélgetést ha organikus, biodinamikus művelésről vagy fenntarthatóságról van szó. Az évek során egyre jobban megismertük őket, a hátterüket, és mindazt, amit képviselnek. A fesztivál célja valahol az is, hogy ezt a filozófiát és felfogást átadja és egyfajta találkozási pontként szolgáljon azoknak, akik, akik egy kicsit is nyitottak a témára. Olyanokhoz szólunk, akik néha megfordítják a terméket és átfutják az összetevők listáját, akik szelektíven gyűjtik a hulladékot vagy akár vászontáskát visznek bevásárláshoz. A mai napig rengetegszer fordulnak hozzánk azzal a kérdéssel ,hogy : Miért nem minden bor természetes? A válasz pedig egyértelmű: Nem! ” Fogalmaznak a szervezők. 

A fenntarthatóság és az organikus élelmiszerek nap mint nap előkerülő témák, a Mitiszol? összefoglalóját olvasva pedig rengeteg kérdés merült fel bennünk is az izgalmas téma kapcsán, így mi már biztosan ott leszünk November 16-án, hogy választ kapjunk rájuk. 

 

Az eseményt az alábbi linkeken éritek el: 

Web: https://www.mitiszol.hu/mitiszol-fesztival 

Facebook: klikk!

Dátum: 2019. 11. 16. Szombat 12:00 – 20:00 

Helyszín: Bálna Budapest 

A tudatosság mindig egy kérdéssel kezdődik! 

 

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )