Bor és Foci! Borász Ütközet Szekszárdon – Update!

2015. július 23. – Az ihatóbb Magyarországért

Több mint tíz éve csapnak össze a pályán a magyar borászok, hogy megmutassák kinek jobb a futballtudománya! A Balatonboglári, Etyek-Budai, Hajós-Bajai, Mátrai, Szekszárdi és Tolnai borvidékek borászai 2015. július 18-án, azért gyűlnek össze Szekszárdon, hogy eldöntsék ki a jobb az egyik legnépszerűbb labdajátékban. Lehet, hogy a jó csapatmunka a borokon is meglátszik? Ezt majd a borfogyasztók döntik el… UPDATE! Megvan a győztes!

A borászok évről évre szeretnének jobb borokat készíteni és azokat minél szélesebb körben értékesíteni. Bizony ehhez egy borászatban, de egy borvidéken is csapatjátékra van szükség. Most megmutathatják a borvidékek, hogy kinek jobb a csapatjátéka, kik tudják a helyzeteiket gólra váltani.

A több mint tízéves hagyományra visszatekintő Borász Ütközetre első alkalommal Pannonhalmán került sor. Takler András, az esemény szervezője elmondta: „Gál Tibor ötlete nyomán egy egri-pannonhalmi baráti focimeccsből alakult ki ez a torna, amelyhez évről évre egyre több csapat csatlakozott. Amellett, hogy ez egy színvonalas sportesemény, számunkra arra is lehetőséget nyújt, hogy baráti kapcsolatainkat ápoljuk a többi borászkollégával.”

2014-ben Hajós adott otthont a viadalnak, akkor a Balatonboglári borvidék léphetett fel a dobogó legfelső fokára, miután a döntőben hetesekkel legyőzte Szekszárdot. Idén a házigazdák már készülnek a visszavágásra.

Szombat délelőtt a sorsolást követően indulnak két pályán a csoportmérkőzések, a döntőre pedig még aznap kora délután sor kerül. A szervezők tájékoztatása szerint a délutáni pihenés után a díjkiosztás este, egy szekszárdi borok kóstolójával egybekötött vacsorán zajlik majd le.

A torna szakmai védnöke a korábbi évek hagyományainak megfelelően Magyar Zoltán, a Magyar Borászválogatott szövetségi kapitánya. A rendezvény fő támogatója az Ital Magyarország Kft.

Szurkolunk minden borászcsapatnak, hiszen a részvétel a fontos! Bízunk benne, hogy a borászok mind a pályán, mind a szőlő és borágazatban egyre sikeresebbek lesznek. A jó időre való tekintettel valószínű, hogy jelentős mennyiségű fröccs fog fogyni. Igyunk mi is a magyar borászok egészségére és győzzön a jobbik!


Az idén Szekszárdon megrendezett Borász Ütközeten a Balatonboglári borvidék bizonyult a legjobbnak, ezzel megőrizték a tavaly is megszerzett első helyezésüket. A nyitómeccset, amely 2-2-es döntetlennel zárult, Etyek és Szekszárd vívta. A torna gólkirálya a dél-balatoni Takács György lett, aki a négy meccsen tizenkét találatot ért el, a legjobb kapus címmel pedig az etyeki Csalánosi Richárd büszkélkedhet. A legjobb védőital címért még folyik a verseny a szekszárdi cserszegi fűszeres és a kékfrankos rozék között. UPDATE