A Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület borosgazda képzést hirdet.
Ezek a Bükki Borvidéken komolyan gondolják!
A Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület nem a levegőbe beszélt, amikor célkitűzésként a borral foglalkozók helyi létszámának gyarapítását is megfogalmazta. Ki kell nevelni a Bükki Borvidékhez kötődő újsütetű borosgazdákat. Vegyenek szőlőt vagy csak béreljenek és ismerjék meg a csíziót, a szőlészet-borászat mesterfogásait. Az biztos, hogy nem tankönyvízű lesz a képzés és használható tudással fognak gazdagodni azok, akik belevágnak ebbe a kalandba. Mi is megírtuk párszor a bükki történéseket: katt ide! és katt ide!
Jelentkezés, információ: Az info@terroirbukk.hu címen 2021. március 10-ig.
Nincs papír, itt gyakorlat van!
A Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület borosgazda képzést hirdet. A képzés semmilyen hivatalos akkreditációval nem rendelkezik, képesítést nem ad, célja a szőlőtermesztéssel és borkészítéssel már foglalkozó vagy azt tervező jelentkezők részére egy gyakorlatorientált tudásátadás biztosítása kis birtokot üzemeltető gyakorló szereplők segítségével. A jelentkezők földrajzilag nincsenek korlátozva, ugyanakkor a képzés helye az elméleti napokon Miskolc (Avasi Présház), a gyakorlati napokon pedig a Bükki borvidék területe, így reményeink szerint hozzájárulhatunk a bükki borvidéki szőlész-borász utánpótlás eredményes kineveléséhez is.
Egy évjárat a metszéstől a palackozásig
A képzés során egy évjáratot tervezünk végigvinni az ültetvényeken és a pincékben, metszéstől a palackozásig terjedően. A szemléletünk a gyakorlati lehetőségeinkhez illeszkedik: egyszerű, magas minőségre törekvő, tőkeigényes technológiáktól mentes megoldásokat fogunk bemutatni, ahogy mi magunk is dolgozunk a hétköznapokon. A képzés szakmai oldaláért négy szőlész-borász mérnöki végzettségű tagunk felel, akiket kellő tapasztalattal rendelkező szőlőtermesztő, mezőgazdasági gépkezelő kollégáink egészítenek ki. Célunk az oktatási időszak keretein túl is egy interaktív tartós kapcsolat kialakítása. A képzés közpénzt nem használ fel, támogatásban nem részesül.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Borosgazda leszel!
A képzés tartama: 2021. március 13. – 2021. decemberéig (8 alkalom, 4 elméleti nap tematikus borkóstolóval, 4 gyakorlati nap, szombati napok)
Az első márciusi elméleti nap a vírushelyzet miatt várhatóan online Zoom felületen zajlik majd.
A képzés díja: 45.000,-Ft + Áfa / fő
A képzés létszáma: A képzés létszáma korlátozott, minimum 6 fő jelentkezése esetén indul( már elindul, megvan a létszám, de még van néhány hely!)
Jelentkezési határidő: 2021. március 10.
A képzés tematikájából (a teljesség igénye nélkül):
-művelésmódok, tőketerhelés
-a metszés alapjai
-elhanyagolt ültetvények megújítási lehetőségei
-zöldmunkák és időzítésük
-gyomkezelés, talajművelés
-talaj- és szőlőművelő eszközök megismerése
-szüreti munkaszervezés
-szüreti analitika
-a szőlőfeldolgozás lehetséges irányzatai
-az erjedés folyamata, befolyásoló tényezők
-az érlelés egyes lehetőségei
-a borok egyensúlyának kialakítása
-szőlészeti-borászati adminisztráció
-árképzés, piacra lépés lehetőségei
-kóstolási tematikák (4 alkalom, egyenként 5-6 bormintával): a Bükk jellemző fajtái, borhibák és felismerésük, az újborok egyensúlyának kialakítása, a borok analízise és főbb paraméterei
Jelentkezés, információ: Az info@terroirbukk.hu címen 2021. március 10-ig.
sajtóanyag alapján (x)
(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )