Kóstold meg Sándor Zsolt organikus bükki borait! – Borfesztivál, 44-es stand

Valami különlegesre vágy? Legyen természetes? Kóstoltál már bükki bort? Kortyolj bele Sándor Zsolt organikus boraiba!

Szeretünk felfedezni, szeretünk különleges borokat kortyolni.
Nem tudod már, hogy mit kortyolj a Borfesztiválon? Kortyolj bele a bükki borvidékbe, Sándor Zsolt egyedi boraiba. Sándor Zsolt a Bükkről érkezett, erről az elfeledett borvidékről. Borait végigkóstoltva átjött az üzenet: természetesség és eredetiség. Összesen 7 Sándor Zsolt bort kóstolhatsz a standon, mi végigmentünk az egész soron. Mindegyiken érezhető a precíz odafigyelés és a természetességre törekvés. Nincs trükközés, a borok feszesek, tiszták és elegánsak. Kortyolj bele egy elegáns Cserszegi fűszeresbe 2016-ból, nézd meg Sándornét (2016), ő egy chardonnay gyönyörű harmóniával, 5 hónapot töltött finomseprőn. Ez a chardonnay egy dupla történet, egyszerre könnyed és egyszerre telt. Végtelenül bársonyos és tiszta, nem az a chardonnay ami lehengerel és a földbedöngöl. Ez a bor finoman él, könnyeden lélegzik, lágyan simogató almák, vajasság, csipetnyi ásványosság, guruló körte, kis fehérvirág és némi fehérbors. Igazi különlegesség az Anna Luca, a Narancsbor, de erre a történetre mindenki csodálkozzon rá saját maga… Mindenki találhat kedvére valót, van rozé, siller és finoman hangolt jóivású vörösbor is, ami egy 2015-ös Zweigelt.

Keresd a 44-es standot!
Először mutatkozik be a Bükki Borvidék az idén 26 éves Budapesti Borfesztivál történetében! Az organikusan művelt Cserszegi és Zweigelt területeinkről származó borok mellett, megkóstolhatod a Sándornét (Chardonnay) és a Zenitet is! Sőt! Újdonság a 2016-os ANNA LUCA! Várunk szeretettel a Savoyai teraszon a 44-es standnál. Facebook esemény és további infó: klikk ide!

Sándor Zsolt tölt

Sándor Zsolt tölt

Adalékmentesen, természetesen…
Sándor Zsolt vagyok, borász, borszakértő és lokálpatrióta. Az utóbbi végett választottam a Bükki borvidéket és nem a körülöttünk lévő ismerteket. Hiszek a borvidék újbóli feltámasztásában, mert régen -mint oly sok minden- ez is működött! Számomra fontos a Természet és a környezetem egészsége, ezért elsősorban saját termelésű, vegyszermentes, azaz organikus szőlőből készítek bort. Boraim elkészítésekor is természetességre törekszem, nem használok semmiféle adalékokat, nem emelek mustfokot és nem csökkentek savat. (www.sandorzsolt.com)