Kóstold meg Sándor Zsolt organikus bükki borait! – Borfesztivál, 44-es stand

Valami különlegesre vágy? Legyen természetes? Kóstoltál már bükki bort? Kortyolj bele Sándor Zsolt organikus boraiba!

Szeretünk felfedezni, szeretünk különleges borokat kortyolni.
Nem tudod már, hogy mit kortyolj a Borfesztiválon? Kortyolj bele a bükki borvidékbe, Sándor Zsolt egyedi boraiba. Sándor Zsolt a Bükkről érkezett, erről az elfeledett borvidékről. Borait végigkóstoltva átjött az üzenet: természetesség és eredetiség. Összesen 7 Sándor Zsolt bort kóstolhatsz a standon, mi végigmentünk az egész soron. Mindegyiken érezhető a precíz odafigyelés és a természetességre törekvés. Nincs trükközés, a borok feszesek, tiszták és elegánsak. Kortyolj bele egy elegáns Cserszegi fűszeresbe 2016-ból, nézd meg Sándornét (2016), ő egy chardonnay gyönyörű harmóniával, 5 hónapot töltött finomseprőn. Ez a chardonnay egy dupla történet, egyszerre könnyed és egyszerre telt. Végtelenül bársonyos és tiszta, nem az a chardonnay ami lehengerel és a földbedöngöl. Ez a bor finoman él, könnyeden lélegzik, lágyan simogató almák, vajasság, csipetnyi ásványosság, guruló körte, kis fehérvirág és némi fehérbors. Igazi különlegesség az Anna Luca, a Narancsbor, de erre a történetre mindenki csodálkozzon rá saját maga… Mindenki találhat kedvére valót, van rozé, siller és finoman hangolt jóivású vörösbor is, ami egy 2015-ös Zweigelt.

Keresd a 44-es standot!
Először mutatkozik be a Bükki Borvidék az idén 26 éves Budapesti Borfesztivál történetében! Az organikusan művelt Cserszegi és Zweigelt területeinkről származó borok mellett, megkóstolhatod a Sándornét (Chardonnay) és a Zenitet is! Sőt! Újdonság a 2016-os ANNA LUCA! Várunk szeretettel a Savoyai teraszon a 44-es standnál. Facebook esemény és további infó: klikk ide!

Sándor Zsolt tölt
Sándor Zsolt tölt

Adalékmentesen, természetesen…
Sándor Zsolt vagyok, borász, borszakértő és lokálpatrióta. Az utóbbi végett választottam a Bükki borvidéket és nem a körülöttünk lévő ismerteket. Hiszek a borvidék újbóli feltámasztásában, mert régen -mint oly sok minden- ez is működött! Számomra fontos a Természet és a környezetem egészsége, ezért elsősorban saját termelésű, vegyszermentes, azaz organikus szőlőből készítek bort. Boraim elkészítésekor is természetességre törekszem, nem használok semmiféle adalékokat, nem emelek mustfokot és nem csökkentek savat. (www.sandorzsolt.com)

Kategória Bor