Jégvirágtól Borvirágig Fesztivál 2016.01.09-én! Kezdjük jól az évet!

2016. január 5. – Az ihatóbb Magyarországért –

Az év legeleje, még teljes csend a boros rendezvények területén, hideg vagy enyhe idő, de már nyílnak a strázsahegyi pinceajtók! Tizennyolc mérik a forró italokat és hozzá kínálják az ízes falatokat. Aki egyszer belekóstol a Jégvirágtól Borvirágig hangulatába, azt többet nem ereszti élmény. Immár 6. alkalommal zarándokolnak el a forralt boros-gasztroélmény fesztivál hívei a monori Strázsahegyre. Ünnep ez a javából és nemcsak a környékről, hanem Budapestről is könnyű becsatlakozni. Részletek beharangozónkban…

A változatosság gyönyöre

Kezdjük a levessel? Gulyás Taljánosan? Jöhet egy laza sztrapacska? A Bulgurt vörösbabbal, zöldséggel ne hagyjuk ki! Aztán kacsa-májhab unikumos lilahagymával, még hozzáeresztve egy szürke marha burgert? Ezt mind megízlelhetem? ALL YOU CAN EAT! – Írják a szervezők, tehát a hír igaz és közben minden fogáshoz jár a változatos forralt bor. Kortyoltál már rozmaringos, narancsos, gyömbéres, csipkebogyós, bio otellós forralt borokat? Ezeknek az ételeknek és italoknak az emlegetésével még korántsem merítettük ki a teljes választékot.

Az eljutás, a feltételek

Egy monorinak nemigen kell magyarázni, hogy merre van a Strázsahegy! Egy fővárosi lakosnak, tehát Budapestről is egyszerű eljutni. A Nyugati pályaudvarról minden óra 3 és 38 perckor, vagyis az első vonatok, amelyekkel érdemes indulni: 10:03, 10:38, 11:03, 11:38, 12:03 és így tovább. A vonatozás olyan 40 perc körüli, aztán a monori vasútállomásról taxival vagy gyalog juthat fel az ember a Strázsahegyre.

Hatodik alkalommal rendezik meg a Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivált a Monori Pincefaluban. Az Orbán szobor környékén koncentrált helyen all you can eat rendszerben korlátlanul kóstolhatnak a vendégek a helyi borosgazdák hagyományos és különleges ízesítésű forralt boraiból, és a gazdák vendégeiként megjelent éttermek szakácsok ételízelítőiből.

A program időtartama: 2016.01.09. szombat 11:00 – 18:00

A Jégvirágtól Borvirági fesztivál belépője: 6990 Ft.

Internetes értékesítés esetén, elővételben kedvezményesen 5990 Ft-ért juthatnak a belépőkhöz.

Személyesen december 17.-e csütörtök reggeltől vásárolhatók meg a belépők az ismert elárusító helyeken szintén kedvezményesen 5990. Ft-ért.

Személyesen megvásárolható támogatójegyek Monoron:

B & K irodájában, Mátyás Király u.; Somodi Szódás, Virág utca; Piac Zöldséges, Piactér;  Munkaruha üzlet, Tesco üzletsor