Idén áprilisban jön a 10. VinCE Budapest!

Április végén 10. alkalommal rendezik meg A VinCE Budapest Wine Show-t.

 

Lehet szeretni és nem szeretni…

Mi szeretjük a VinCE Budapest Wine Show-t, bár a Corinthia Hotelben jobban szerettük, mint a Várkert Bazárban. Reméljük, hogy idén orvosolják az új helyszínen rendezés gyermekbetegségeit. A fanyalgóknak innen üzenjük, hogy azért mégiscsak ez az egyik legszínvonalasabb, több napos, magyarországi, hazai és nemzetközi italokat felvonultató beltéri kóstoló.

 

Magyarország legismertebb és legszínvonalasabb beltéri boros rendezvénye

A VinCE Budapest Wine Show-t. A hazai kínálat legjavát felvonultató háromnapos rendezvényen nemcsak a kiváló magyar és külföldi boroknak és párlatoknak, de egyedülálló mesterkurzusoknak és workshopoknak is kiemelt szerep jut. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is különleges meglepetéseket tartogatnak a szervezők, és számos újdonsággal is készülnek.

A tavalyi évben közel 6000 látogatója volt a Várkert Bazárban mintegy kétezer négyzetméteren megrendezett háromnapos VinCE Budapest Wine Show-nak, ahol ezernél is több különböző borral és Magyarországon egyedülálló nemzetközi kitekintést nyújtó mesterkurzusokkal várták a vendégeket. 2019. április 25-27. között ismét alkalmat adnak a borászoknak, a hazai és nemzetközi szakmai látogatóknak és borkedvelőknek arra, hogy találkozzanak és élvezzék egymás, valamint a jó borok társaságát. Ráadásul ezúttal egy különleges, jubileumi eseményre kerül sor, ahol a tízes szám is fontos szerepet kap majd.

vin2

Csúcsboroké a főszerep

Nem túlzás, hogy a kiállítótérben kóstolható borok a hazai választék színe-javát felvonultatják: a kiállító pincészetek körébe ugyanis csak azok kerülhetnek be, akiknek a bora a VinCE Magazin valamelyik bortesztjén legalább négycsillagos, azaz kiváló minősítést ért el.

A háromnapos rendezvény minden délelőttje pezsdítő buborékokkal indul: a csütörtöki napot Essi Avellan Master of Wine és Márkus György champagne szakértő mesterkurzusa nyitja, ahol a 10 éve palackba került 2008-as évjárat válogatott champagne-ai kerülnek a poharakba.

Az idei tematikában a hazai dűlőmesterek is kiemelt szerepet kapnak: a Tokaj-hegyaljai borvidékről ifj. Szepsy István a furminton, Balatonfüred-Csopakról Figula Mihály az olaszrizlingen keresztül méltatja majd a borvidék kiemelt dűlőinek sajátosságait. A Mádi Kör tagjai pedig boraik legjavából válogatva mutatják meg a termőhely erejét.

A nemzetközi borvilág is számos tétellel képviselteti magát: olyan ismert és elismert márkák képviselői lépnek színpadra, mint az olasz Antinori és a Mionetto, vagy a portugál Symington, de lehetőség nyílik a vörösboros világ legismertebb házasításainak alaposabb megismerésére is, Bordeaux-tól Kaliforniáig.

 

Egyedülálló élmény, felejthetetlen találkozások

A VinCE Budapest erőssége a széles kiállítói körön és az igényes borértő közönségen túl az, hogy lehetőséget kínál a szakmai találkozásokra, ami idén sem lesz másképpen. Ismét számos hazai és külföldi véleményvezért és döntéshozót látnak majd vendégül az eseményen. Újdonság, hogy a 10. születésnapját ünneplő kiállításon ebben az évben először a VinAgora borverseny díjnyertes tételei is bemutatkoznak.

vin3

A-listás hollywoodi sztárok kedvenc borát is megkóstolhatjuk

Évek óta nemzetközi összehasonlításban is magas színvonalú mesterkurzusokra is jegyet vásárolhatnak azok, akik a VinCE Budapestre látogatnak. Ezt a tradíciót az idei évben a 10. születésnap, az ikonikus termelők, a legjobb dűlők és az emlékezetes történetek köré épített előadások gazdagítják tovább. A rendezvény zárónapján például egy rendhagyó kóstoló keretében a világlátott erdélyi sommelier, Szabó Zoltán osztja meg élményeit a közönséggel, ráadásul megkóstolhatunk vele olyan különleges tételeket is, amelyeket a legismertebb hollywoodi sztároknak személyesen kínált fel az elmúlt években.
Ha nem tudnád miről szól a VinCE Budapest Wine Show…

A VinCE Budapest Wine Show a borszakma legjobban várt rendezvénye hazánk egyik legismertebb bor szaklapja, a VinCE Magazin kiadójának szervezésében. Az idén 10. jubileumát ünneplő eseményen a borkedvelők és a szakértők első kézből értesülhetnek a borszakma legfrissebb trendjeiről, csúcsborokat és ritka tételeket kóstolhatnak, a kóstolások mellett pedig az ínycsiklandó gasztronómiai újdonságok sem maradhatnak el. A Vince Budapest Wine Show-n minden évben közel 200 magyar és külföldi kiállító vesz részt és számos világhírű szakember tart előadást, illetve mutatja be exkluzív kóstolósorát.

(sajtóanyag alapján)