Fehérborok 2015. évi Országkóstolója – Nevezés augusztus 24-ig!

2015. augusztus 13. – Az ihatóbb Magyarországért

Tudjuk, hogy sokan nyaralnak éppen, aztán meg jön a szüreti időszak. Ám a lehetőség most nyitott a borászatok előtt, tehát legyen az Ön bora is megtalálható a Borkiválóságok könyvében! Cikkünkben leírjuk mit kell ehhez tennie… Újabb év, újabb Országkóstoló, most éppen a Fehérborokon van a sor! Nevezni már ahogy a címben is említettük: augusztus 24-ig lehet. A feltételek hasonlóak, mint az előző években.

Érdemes borkiválóságnak lenni, hiszen akadt már példa arra, hogy Michelin csillagos étterem kereste a győztes borokat. Tehát ezzel mindenki csak nyerhet: borász, borfogyasztó, borkereskedő…

A Földművelésügyi Minisztérium a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával közösen idén is meghirdeti a Fehérborok 2015. évi Országkóstolóját. A mintákat és a jelentkezési lapokat 2015. augusztus 24-ig lehet beküldeni a NÉBIH Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságára. Fontos kiemelni, hogy a kiválasztott tételeknek lehetőségük van részt venni a Külgazdasági és Külügyminisztérium borportfóliójának kiválasztásában.

Bármilyen fehérborral lehet nevezni, amely rendelkezik a NÉBIH által kiadott forgalomba hozatali engedéllyel, valamint minimum bruttó 750 forintos polci áron kapható kereskedelmi forgalomban. A nevezőnek azt is vállalnia kell, hogy a borkiválóságnak választott tételből 500 palackos készlettel rendelkezik 2015. december 31-ig. Egy termelőtől legfeljebb három bor nevezhető.

A jelentkezési lap megtalálható a Minisztérium holnapján

(http://boraszat.kormany.hu/orszagkostolo).

A nevezett tételeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságán (XI. kerület Budapest, Higany u. 2.) kell leadni hétfőtől csütörtökig 8:00-15:30 óra között, valamint pénteken 8:00-12:00 óráig.

További felvilágosítást a borkivalosag@fm.gov.hu e-mail címen kaphatnak az érdeklődők.

Nemzeti Borkiválóság Program Csapata