Egy üveg borral a Szabadság hídon – Mini borflashmobot tartottunk

Mindig is az volt az alapelvünk, hogy borozni csak szépen bárhol és bármikor. Most a Szabadság hídon kötött ki az egy üveg borral…

Fotóalbum idekattintva!

Már többször is

Többször elfoglaltuk már a várat, tavaly bevettük a Margit-szigetet, idén pedig nem hagyjuk ki a kihagyhatatlant. Aznap a Szabadság híd nekünk, és értünk lesz lezárva, mi pedig élünk a lehetőséggel. (írta Mándi Ferenc az esemény ötletgazdája) Mi is ott voltunk egyszer a várban…

IMG_20170805_222730
Anarchista szervezés

Hogy lehet a legkönnyebben szervezni egy eseményt? Egyszerűen ha nem szervezed, bedobod a kavicsot a vízbe és kész. Vagyis a legnagyobb közösségi oldalon megcsinálod az eseményt és a többit meg ráhagyod a kritikus tömegre. Így az egész önmagától beindul és neked csak hátra kell dőlni egy pléden a pohárral a kézben… A várbeli események krónikája oldalunkon 2015-ből: Klikk! 

 

Az ihatóbb Magyarországért rögtönzött akciója

Gondoltuk ha már itt vagyunk itatjuk a népet némi borral. Vittünk magunkkal két flaskát a Borháló magnumos kínálatából…Készítettünk néhány képet és mindenki jól érezte magát. Ez amolyan borflashmob utánérzés volt nekünk, hiszen jó a közvetlen kapcsolat a fogyasztókkal: Borflashmob 2014. A két bor: Várszegi Chardonnay 2016-os 1,5 literes fahordós változat, kellemes citrusos vonal, aztán belecsapunk a trópusokba némi mangó és ananász, kicsi főtt kukorica, van vanília a hordóból, de mindez nagyon egyszerűen és közérthetően tálalva. Ez volt a balatonboglári kortyolásunk, ám nem álltunk meg és vörösben is kínáltunk méghozzá a kéthelyi fekvési birtok: 1,5 literes Kristinus Cabernet Sauvignon 2015-ös borát. Ez a vörös szintén a jóivású, gyere igyál meg vonalról szólt. Némi meggyesség, vörösbogyók, kicsi tannin mutatóban. Középre tart a bor mindenben, egyszóval semmi sem nehezíti meg a következő korty elfogyasztását.

Fotóalbum klikk ide!

IMG_20170805_194001_20170805204349961

Jött a bulibáró, de milyen borokkal?

A meghirdetett vicces 19:23-as időpontra még kevesen jöttek, egyrészt ez korai időpont a bulizáshoz, másrészt a meleg is csökkentette az indulási sebességet. A kritikus tömeg este tíz körül verődött össze, köszönhetően a szájról szájra, vagy site-ról site-ra mobilon terjedő híreknek. Ekkor már igazán sokan voltak, jónéhányan ünneprontóan söröztek a melegre való tekintettel. Amúgy is sok program zajlott egy időben a hídon, salsa táncosok, akrobaták, társasjátékosok és egyéb szabadságot élvezők is jelen voltak. Minden korcsoport képviseltette magát (a legtöbben a 20 körüliek voltak), még volt nyugdíjas szekció is. Egyszóval jó buli volt, és talán most több igényesebb bort láttunk a kezekben. Frittmann, Varga, Koch borok mellett, akiknek a rozéikban, irsaiakban, cserszegijükben a fogyasztók nem csalódtak, voltak Káli kövek vagy akár Mauer Oszi borát is kortyolták. Természetesen a nagyon egyszerű édes, félédes alsópolcosok is nagy számban voltak jelen, de mi most csak a szépre emlékezünk.

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )