BORFLASHMOB 2014 – Egyre tudatosabbak a magyar borfogyasztók!

2014. szeptember 27. – Az ihatóbb Magyarországért

Második alkalommal 2014. szeptember 25-én tartotta meg Az ihatóbb Magyarországért a BORFLASHMOB elnevezésű rendezvényét. Az idei esemény helyszíne újra Budapesten az V. kerületi Erzsébet téren volt. Szép számmal gyűltek össze a borkedvelők. Senki nem maradt jó magyar bor nélkül, és még a változékony idő sem szegte a látogatók kedvét – sőt!

A résztvevő borászatok:

Angyal Borászat – Tokaj

Fabro Pince – Tolna

KultPince/Kunság

Pastor Pince/Szekszárd

Podmaniczky Pincészet/Balatonboglár
Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!

A megjelentek hitet tettek a tudatos borfogyasztás mellett és megkóstolhatták öt borászat borait.

Nyulasi Gábriel István, Az ihatóbb Magyarországért elnöke kiemelte, hogy a tudatos borfogyasztásban mindenki érdekelt, de a legjelentősebb szerepe a fogyasztónak van.

„Elsősorban rátok, Borkedvelőkre van szükség, hogy vigyétek el a hírt mindenkinek, hogy nem mindegy ki, mit iszik! Az állam hozhat törvényeket, de a fogyasztó az utolsó láncszem, ő az, aki leveszi a polcról az adott bort.”

A közös koccintáson részt vett Dr. Kiss Eliza, az eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár, ahogy ezt fontosnak tartotta a tavalyi alkalmon is. Kielmayer Kristian, az Országos Borszakértő Bizottság tagja, (AIWS) a most megjelent Borkiválóságok 2014-es Fehérboros könyvéből több tucatot osztott ki a helyszínen az érdeklődőknek.

A rendezvény másik kiemelt célja volt, hogy támogassa a Borra-való együttes készülő lemezét. Almár Almus Judit, az együttes énekesnője közismert népdalokkal biztatta közös éneklésre a publikumot.
Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!
Zárszóként adjuk vissza a magyar bornak a spiritualitását, ünnepeljük ma ezt is! A magyar bor egy spirituális olaj tartalmú ital! Nem kell folyamatos áhítattal fogyasztani, de azért gondoljunk erre is, amikor töltünk a poharunkba! Tiszta bort a pohárba! Mert csak tiszta, jó magyar borral lehetnek teljesek a hétköznapjaink és ünnepeink egyaránt!”

Jó érzés volt a csődületen végigtekinteni, az utca emberétől kezdve, aki csak odatévedt és a pohárral érkező tudatos borkortyolókig mindenki élvezte az eseményt. Itt tényleg találkozott spontán a borfogyasztó, a bor és a borász… Mi kell még? Az idei villámcsődületen lényegesen többen jelentek meg, mint a tavalyi alkalmon, tehát az érdeklődés továbbra is töretlen a tudatos borfogyasztás témája iránt.

Köszönjük a támogatóinknak:

boraszportal.hu

borespiac.hu

borkultusz.com

bor.mandiner.hu

borterasz.hu

foodandwine.hu

metropol.hu

pincefalvak.hu

vincemagazin.hu

vinoport.hu

zabhegyezo.com

zitaborblogja.blogspot.hu

Kategória Egyéb