Eger Pest Felett egy impozáns kóstoló volt, ahol az Egri Borműhely borászai tartottak közös fellépést. Bolykiékat kérdeztük, élmény, szüret, tervek… Következő cikkeink a témában: katt ide! és katt ide!
A Bolyki pincészetet és benne Janit, már régóta ismerjük és követjük munkásságukat. Katt ide!
A Jani
azt mondja az Ördöngős nyúl az ember, aki túl sokat tudott. Alfred Hitchcock múltszázad felénél készült filmje előrevetíti a jelenséget, akit a népnyelv csak Janiként ismer, szerintem. (bolykipinceszet.hu) és a kis pincefüzetecske is ezzel kezdődik…
Minden percét élveztük…
– Milyen volt a Borkóstoló Budapest felett a High Note SkyBarban?
– Izgalmas helyszín, minden percét nagyon élveztük. Nagyon sok pozitív visszajelzés jött, hogy ennyi jó egri bort egy helyen még nem kóstoltak a vendégek. A szervezés pedig szintén nagyon jó volt.
– Miért pont ezeket a borokat hoztad el a rendezvényre?
-Szerettem volna az Egri Borvidék sokszínűségét bemutatni, a pezsgővel pedig a pincészetünk egy új arcát megmutatni.
Az Egri BorMűhely nyitott bárki számára…
– Várhatjuk, hogy az Egri borászok gyakrabban kóstoltatnak majd a fővárosban? Terveztek esetleg egy közös fellépést azokkal a termelőkkel, akik nincsennek benne az Egri Borműhelyben?
– Budapest egy fontos helyszín minden borvidék számára, így ha lehetőség lesz, biztosan fogunk tartani további kóstolókat is. A Borműhely pedig egy nyitott csapat bárki számára, aki az alapításkor megszabott feltételeknek megfelel.
Az Egri Palack megvalósulása egy jó példa…
– Az Egri Borműhely most már több évre tekint vissza Tóth Adriennék hathatós segítségével, mennyire vagy elégedett a szervezettel? Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jól haladnak a dolgok?
– Az Egri Palack megvalósulása egy jó példa arra, hogy milyen sikeres a szervezet, úgy látom, hogy az elmúlt időszak is megmutatta, hogy érdemes együttműködni, hiszem a vírushelyzettel nehezített másfél évben is folyamatos volt az érdeklődés a Borműhely iránt.
A kései fajták is szépen beérnek…
– Milyen szüret várható nálatok, voltak előzetesen nehéz helyzetbe került ültetvények vagy alapvetően szerencsésen alakult eddig az évjárat?
– Nyár közepén pici lemaradást éreztem az ültetvények növekedésében, de a kedvező nyár végi és őszi idő ezt helyrehozta. Bár a szüret várhatóan másfél héttel tolódik, de bízunk benne, hogy a kései fajták is szépen beérnek.
Egy munkával teli ősz…
– Imádjuk a katlanos, régi kőfejtőben lévő, sok jó bulinak otthont adó komplexumod. Idén várható, hogy újra benépesül?
– Ebben az évben már nem tervezünk nagyobb eseményt, azonban a tavalyi évből nagyon hiányzó céges és magán rendezvények ismét sok munkát adnak nekünk, ezért szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy egy munkával teli ősznek nézünk elébe.
Karácsonyra Bikavér…
– Melyik borodra vagy most a legbüszkébb, illetve várható most Tőletek valami “nagy dobás” borok terén?
– A 2018-as Bikavér karácsony tájékán piacra kerül, ez az a bor, amit most legszívesebben kóstolok a pincében.
Könnyű Álmok pezsgő
„A SZTORI: A Könnyű Álom abban különbözik a nehéz álomtól, hogy ugyan mindkét esetben az éj leszálltával az álmodó terngerre száll, de míg az egyikben a tenger viharos és nehéz, a másikban békés és könnyű álmot ígér.” bolykipincészet.hu
Hárslevelű és királyleányka alkotja ezt a brut nature, extra dry pezsgőt. Hársvirág, nyári alma, fehérhúsú gyümölcsök, laza elegancia, könnyedség. A bubiszerkezet is kellemes, nyitott, kigombolt fehéringes pezsi ez, semmi nehéz gondolat, csak inni kell ezt a derűsséget…
(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )