December 5-én az ötök közül – Az Év Bortermelője 2018

December 5-én kiderül, hogy ki lesz az Év Bortermelője 2018-ban. Mi az értéke a díjnak? Minden a borászon múlik, vagy nem?

ballag

Balla Géza (Ménesi borvidék, Erdély)
A magyar borászatnak nincs határa, felejtsük el végre, hogy határon túli, nem. Egyszerűen kiterjesztették a történelmi Magyarország, az egységes kárpát-medencei szőlő- és bortermőtájra az Év Bortermelője díjat. Nemes gesztus!

borbély

Borbély Tamás (Badacsony)
A hetedik Te magad légy! Nem hisszük el, hogy ennyit kell várnia Badacsonynak és Borbély Tamásnak a díjra. Közben ifjú titánból érett felnőtté vált a borai is komolyodtak. Hát most vagy soha! Vagy a Nyolcadik utas lesz?

figula

Figula Mihály (Balatonfüred-Csopak)
Figula Misi, apja fia! Igen, ő lehet az, aki az atyja után megkapja a díjat. Apu 2000-ben kapta meg a díjat és akkor kapott utoljára Balatonfüred-Csopak díjat. Lehet, hogy kivárják a bizottságban a kerek 20 esztendőt?

jásdi

Jásdi István (Balatonfüred-Csopak)
Jásdi István kikerülhetetlen a borvidékén, nagy borok készítője és kiváló szervező, illetve az eredetvédelem, a minőség motorja Csopakon. Van esélye.

kochcsaba

Koch Csaba (Hajós-Baja)
Egy több, mint negyedévszázados “rakéta” karrier megkoronázása lenne, ha megkapná Csaba a díjat, és először jönne a díj Hajós-Bajára. A sváb szorgalom és a magyar lelemény írták valahol, elég találó.