Borbély Tamás az Év Bortermelője 2020

Na végre! Kiáltottunk fel egyemberként az eredményhirdetéskor! Igeeeeen! Sikerült!

 

Mi bizony feladtuk a langyosvizet, a polkorrekt handabandát!

Nem igyekeztünk egyensúlyozni a jelöltek között, hogy ő is meg is meg akár… Nem! Mi kiálltunk Borbély Tamás mellett, egyszerűen nem hittük el, hogy idén más nyerhet! És megnyerte végre! Bár soha nem tudjuk meg az arányokat, de bízunk benne, hogy a végső szavazásnál elsöprő győzelmet aratott a mi Tomink! Szurkoló cikkünk itt: https://ihatobb.hu/borbely-tamas-legyen-az-ev-bortermeloje/

 

Mi nem voltunk már türelmesek!

Az Isten áldja meg a Magyar Borakadémiát! Most már csakis Borbély Tamás lehet az befutó! Már kilenc éve, hogy ott áll a kapuban és csak nem kapja meg a díjat.(idézet a fent említett cikkből) Tamásunk kitartott, hiszen kilencszer senki, de senki nem állt a Magyar Borakadémia tisztelt bizottsága előtt.. Tamást idén kilencedik alkalommal választotta jelöltnek a szakma és a hozzáértő nagyközönség. Az iránta és munkája iránt tanúsított bizalom tehát régóta töretlen, de idén végre beteljesedett a borász nagy álma, hogy az ő nevét mondják ki győztesnek.

 

Huszonhárom hektár Badacsony 

A 23 hektáron gazdálkodó Borbély Családi Pincészet vulkáni talajon termelt tüzes, karakteres borai nagyon népszerűek a hazai borfogyasztók körében. A kiváló borok mögött rengeteg munka, idő, kísérletezés áll.

Borbély Tamás (facebook)
Borbély Tamás (facebook)

A birtokkal együtt született

„Amióta az eszemet tudom, a szőlő-bor termelés a mindennapjaink része volt, a sorsom már akkor megpecsételődött, amikor a születésem tavaszán, 1981-ben szüleim az első saját ültetvényüket telepítették, ami a mai birtokközpont. Borrendi avatásomon az akkori nagymester, Csanádi József mondta: „Anyatej helyett lopószáron nevelkedett.”

 

Nemsokára lehet, hogy Borbély pezsgővel koccinthatunk!

A borász eddigi kedvenc évjárata a 2010-es volt, amikor a sok nehézség ellenére, kitartó munka árán kiemelkedő borokat készítettek, melyekkel komoly sikereket értek el. Hasonlóan alakult a 2016-os évjárat is. Szeretnék minden évjáratból kihozni a maximumot, de főleg megismerni az Olaszrizling rejtette lehetőségeket minden dűlőben. Tamás nagyon érdeklődik a pezsgőkészítés iránt is, hiszen repertoárjukból talán már csak ez a termék hiányzik. A jövőben tervezi minél több hazai és külföldi pezsgőház méthode traditionelle pezsgőit megismerni, hogy egyszer, talán nem is olyan sokára, ők is belefoghassanak a pezsgőkészítésbe saját birtokukon.

 

Borbély Tamás for President!

Tamást 2001-ben a Badacsonyi Vinum Vulcanum Borlovagrend borlovaggá ütötte, melynek életében azóta is aktívan részt vesz. 2011-ben a Magyar Bor Akadémia tagjai közé fogadta, 2016-tól Badacsony Hegyközség elnöke, a borvidék szőlészeti küldötte a Hegyközségek Nemzeti Tanácsában, valamint a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának Etikai-, Jelölő- és Szavazatszámláló Bizottságának elnöke.

 

 

sajtóanyag segítségével (x)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )