Akik meghekkelték a Vörösmarty téren a Karácsonyi vásárt – Gastro-Hack 100%-os ünnepi pörgésben

A Gastro-Hack-es fiúk most már nagyon dolgoznak, benne vannak a vásárban!

 

A Show man, a Szócső, és a Képcső

Végy egy ízrobbantásokért többszörösen felelős örökmozgó gasztro-figurát, egy szabad vegyértékekkel rendelkező, jógázó bor-gaszro bloggert és a világ egyik legjobb gasztrofotósát.  Növeszd meg a szakállukat, és nyáron süttesd őket rendesen a vulkanikus tájainkon és velük is süttess ki pár mázsa húst és egyebeket. Itasd őket pálinkával, borral rendesen, hagyd őket mókázni. Közben készüljenek a nyálcsordító fényképek a netre rendesen, ősszel vidd ki az egészet a Borfesztiválra. Innen már csak egy kis lépés, hogy megjelenjenek egyszerre két pesti karácsonyi vásárban is a Vörösmarty téren és a Bazilikánál. Itt tartunk most, és ki tudja hol a vége…

Németh Ricsi kap a poharába egy kis Vylyant Szegedi Nórától...
Németh Ricsi kap a poharába egy kis Vylyant Szegedi Nórától…

Az öndefiníciójuk a következő

„Nem tudjuk még mi sem, csak hagyjuk, hadd dolgozzon a flow, és próbálunk egyet mindenen csavarni. Megyünk, öntjük, sütjük, fotózzuk, aztán valaki csak megissza, csak megeszi, vagy ha mást nem, belájkolja… De mi is érezzük már, hogy a helyzet tarthatatlan, úgyhogy megpróbálkozunk valamiféle tusrajz-szerűen szétfolyó öndefinícióval.”

 

Még a nevét se tudták az elején

Útközben jönnek a legjobb ötletek, áradt a flow a projektben, mozog, zizeg az egész. Czinege urat, vagy Czinit, teljes polgári Czinege Tamást az újlipótvárosi Sarki fűszeresből és a Spájz a Szájbanból már ismertük. Koklács Katával tolták az éléskamrát az ajakban a Wine&Go almárkájaként. Már akkor látszott, hogy a 20 éve fejlődő gasztroszabadságnak semmi sem szabhat határt. Mindig ötletel és mindenkivel magázódik, ettől a szokásától még egy jelentős kisüsti adag sem igen téríti el.

Németh Richárdot, már vagy nyolc éve ismerjük a borászportáloknál kezdve, majd szépen kifejlődni a Wine Flow-ban. A saját blogján néha moralizál, foglalkozik a szinoptikusok kérdésével, és szórakoztatóan laza bejegyzéseket is publikál. Kóstol, tanácsot ad, bort készít, ír is (csak arra már idén nem sok ideje marad) és még ki tudja hány helyen van a háttérben.

Ő a Képember: Pintér Árpád, tű élesen ragadja meg a témát. Befalnád a pixeleit, mindig van előtte egy többezres képkupac, amit még meg kell szerkeszteni, tisztázni kell, de szerencsére a Gaszro-Hack-es képek nagyon gyorsan kint vannak az ablakban fent a közösségi oldalakon, a fészen az instán, vagy éppen printben a Forbes hasábjain.

IMG_20171116_173128_1_20171130134022916
Ramon Domingo Batta a rezidens séf…

Mi folyik a Vörösmarty téren?

A Gastro-Hack megkapta a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárnak a szívét és az agyát: A hüttét. A hütte a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár egész vendéglátásának reprezentációs színhelye. Funkciója, hogy a látványkonyhájában (amely ugyanaz az installáció, amely a világ legrangosabb szakácsversenyén, a lyoni Bocuse d’Oron is kiszolgálta a versenyzőket) hétről hétre bemutatott, különböző témakörű gasztronómiával sűrítve közvetítse a vásár vendégei felé a vásár, a tér megújulását. Reméljük, hogy valóban erőteljes hatást tud kifejteni Czinege úr a bodegák gasztronómiai továbbképzésére, hogy javuljon az egész Vörösmarty tér étkeinek színvonala. Az alap borkínálatukat a Terroir Club választékából állították össze, a rezidens séfük Ramon Domingo Batta lesz, aki a látványkonyhában meg aBig Green Egg Magyarország sütőivel varázsol. 

nov. 27.- dec 3. – TÖLTÖTT KÁPOSZTA + SOMLÓI BOROK

dec. 4-10. – KISBÖJTI IDŐSZAK, HALAK HETE

dec. 11-17. – HANUKA ÜNNEPKÖR ÉTELEI

dec. 18-24. – KARÁCSONYI ÉTELEK

dec. 25- jan.1. – ÚJÉVI MALAC HETE

 

Czinege Tamás a borok mellett...
Czinege Tamás a borok mellett…

Mi folyik a Bazilikánál?

Negyven napos BBQ ünnep a Bazilikánál„Kedves Barátaink! Pénteken (november 24-től egészen januárig) nyit a Bazilika Adventi Ünnepe és vele együtt a mi kis faházunk is. Czinege és Faludi urak mellett úgy Nemeth, mint Angerman urak is fel fognak tűnni, már csak azért, hogy a spirit foodokon túl az italkínálat is értő kezekben legyen. Emellett természetesen a Gastro-Hack big bandjének tagjai is tiszteletüket teszik apró porondunkon, nem beszélve a csapat oszlopos és nemzetközi, pápápáám, sztárjáról: Pinter „PIXELTASTER” Árpádról.”(Gastro-Hack facebook)

Mit lehet majd bekebelezni? Bbq gulyás – kávépernyén füstölt bivalyszeggyel, Artizán Budapest kenyérrel, pulled pork bagelben, grillezett céklával, grillezett gomolya, grillezett naranncsal, szintén bagelben

Szóval megy a gasztrobuli mind a két helyen, egészen szilveszterig a programok folyamatosan bővülnek, további infók: itt.