A Balaton északi partjának gyöngyszeme lehet a pécselyi boros komplexum?

2016. február 29. – Az ihatóbb Magyarországért

Grandiózus, a tájba organikusan belesimuló borászati üdülőhely terveit publikálták a behance.net című oldalon. Egy újabb csoda épül fel a Balatonfüred-Csopaki borvidéken, Pécselyen. Szépen illeszkednek az épületek a borvidékbe, látni borbárt, fitnesz – wellness részleget is a terveken..

Az Északi Part erősít, vagyis Balatonfüred-Csopak újabb fantasztikus hellyel bővül. A pécselyi terveken látszik, hogy lehetőség van az aktív kikapcsolódás bortáji szentélyének kialakítására. A látványterveken egy modern és letisztult boros komplexum képe elevenedik meg. Az étterem, borbár, SPA-részleg, szálláshely mind-mind a kényelem és a praktikum, illetve a környezetbe szervesen illeszkedő tervezést mutatja.

Mi még el tudjuk képzelni a pincét meg kíméletes és optimális gravitációs szőlőfeldolgozást is hasonlóan tervezve. A megrendelőről, a kivitelezés kezdetéről nincsenek még információk. Abban biztosak vagyunk, hogy kellemes lesz elidőzni a létesítményben. Képzeletünkben máris ott kortyoljuk a medence partján a hűsítő borokat…