Megvan a nyertesünk a Borjour Magnum nagyszabású kóstolóra!

2010. február 17. – Nyulasi Gábriel

A nyertes: Nagypál István – Budapest X.ker.

További játéklehetőség az Egri Borok Gálára itt a honlapunkon…

Klikkelj ide és csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért-hoz a Facebook-on!

Hogy kedvet csináljunk a kutatáshoz, mellyel akár részt is vehet az impozáns kóstolón – olvassa el beszélgetésünket Nagy Sebestyénnel, a Késői Szüret műsorvezetőjével, aki egyben a rendezvény ötletgazdája.

– Hogyan született meg a rendezvény ötlete?
– Több olyan borfesztiválon jártam már külföldön, ahol egy nem túl magas árú, fix összegű belépőért „odabent” korlátlanul kóstolhatott a látogató. Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy egyetlen alkalommal rengeteg borral, borvidékkel kerülhessen ismeretségbe az érdeklődő. A cél ezeken a rendezvényeken tényleg az ismerkedés, és nem az, hogy egységnyi borkuponból minél több térfogatszázalékot gazdálkodjon ki az ember. Az egész inkább a borról szól, és nem a pénzről. Régóta szerettünk volna itthon is szervezni egy ilyen fesztivált. Most találtunk egy olyan helyszínt – az Infoparkban a Gömb Aulát – ahol ezt 56 borásszal, és jó néhány borkereskedéssel közösen megvalósíthatjuk, mindössze 4.000 Ft-os, korlátlan fogyasztást biztosító belépő ellenében.


– Miért a Borjour nevet kapta a rendezvény?
– Már több éve szervezünk ezen a néven miniborfesztiválokat. Kezdetben a Manna étteremben tartottuk szombat délutánonként, tényleg igazi zsúr hangulatban, tehát adta magát a név. Az idén a Borjour-t kibővítjük, megtartjuk a korábbi, kisebb, kb. 100 fős rendezvényeinket, de mellette szervezünk „Magnum”-ot is, amelyre ezer látogatót várunk. Ennek első felvonása lesz a február 20-i esemény, illetve folytatjuk a korábban nagy népszerűségnek örvendő „Extrém” változatot is, különleges helyszíneken. Ilyen volt a 4-es Metró alagútjában, vagy a Rákosi bunkerben tartott kóstolónk.


– Hagyomány lesz a Borjour Magnum?
– Igen, a következőt nyárra tervezzük, szabadtéri helyszínen, majd ebben az évben ősszel szeretnénk még egyet szervezni.

A programról részletesen:

Több, mint 50 borászat – Több, mint 200 bor
Belépő: 4000 Ft – korlátlan fogyasztással
Egy kóstoló, ahol a vendégek annyiféle bort kóstolhatnak, ahányat megkívánnak. Egy kóstoló, ahol a résztvevők kezében csak pohár van, és nem bankjegyek. Egy kóstoló, melynek célja az ismerkedés: borokkal, borászokkal – és más kóstolókkal. Egy kóstoló, ahol a kóstolás tényleg azt jelenti, ami; kíváncsiságot, találkozást, beszélgetést, meglepetést, örömöt… és biztosan jó néhány telefonszámcserét.
A Késői Szüret február 20-án bemutatja „Borjour” kóstolósorozatának legnagyobb állomását, a Borjour Magnumot.
Helyszín: Budapest, ELTE Kongresszusi Központ, Gömb Aula, XI., Pázmány P. sétány 1/a
Időpont: 2010. 02. 20., 15–21 óra
További infók: www.kesoiszuret.hu, www.borjour.hu, illetve e-mailben: info@kesoiszuret.hu
Maximális létszám: 1000 fő. Jegyek elővételben 3500 Ft-ért válthatók átutalással, a 10700024-24402705-51100005 számlaszámra (kedvezményezett: Piccanteria Kft.). A közleményben kérünk egy email címet megadni, ahová visszaigazolást küldhetünk.

Kiállító borászatok:
Andrássy, Bock, Bodri, Bott Frigyes, Debreczeni, Demeter Csaba, Demeter Zoltán, Disznókő, Dúzsi, Ebner, Etyeki Kúria, Ferenczi, Frittmann, Gál Lajos, Gál Tibor, Gere Attila, Gere Tamás és Zsolt, Günzer Tamás, Günzer Zoltán, Hernyák, Homonna, Hungária, Ikon, Jackfall, Jakab, Konyári, Kovács Nimród, Kreinbacher, Laposa, Légli, Majoros, Malatinszky, Maurus, Merfelsz, Miklóscsabi, Oremus, Pálffy, Pfneiszl, Polgár, Rókusfalvy, Sauska, St. Andrea, Szászi, Thummerer, Törley, Ungváry, Vesztergombi, Vida, Vissy, Vylyan, Weninger

Kategória Egyéb