Parádés program ígéretét hordozta, ezért nagy várakozással néztünk az egész napos reggelizés elé.
Reggelizz, úgy mint egy Király!
A reggelizésnek ma már divatja van, régen csak vágyakozva néztük a Dallas sorozatot, ahol a szereplők elnyújtották a reggeli étkezést. Brunch-olni piknikhangulatban egész nap, ez bizony király dolog!
Az eseményen készült további képek itt érhetőek el!
Ragyogó időben Balástyán
A májusi eső aranyat ér, de szerencsére a fesztivál kies helyszínét elkerülték a zivatarfelhők. A Platános Kúria ideális helyszínnek bizonyult a rendezvényre, a Stílusos Villásreggeli fesztiválra: “Az épületegyüttes egy 30 hektáros birtokon található, ligetes rétekkel, és erdővel körülvéve. Amikor megálmodtuk, a fő szempont a mai kor elvárásainak megfelelő, családbarát vendéglátóhely kialakítása volt, az elmúlt századok elegáns, vidéki nyugalmat árasztó stílusának megtartásával.”– (platanoskuria.hu)
Kik is szervezték a Stílusos Vidéki Szállodák első reggeliző fesztiválját?
Babérliget Kúria – Polány
Káli Art Inn – Köveskál
Kosbor Panzió – Magyarszombatfa
Nomád Hotel & Glamping- Noszvaj
Páskom Cottages – Lajoskomárom
Platános Kúria – Balástya – ők az első Reggeli fesztivál helyszíne
Rosinante Fogadó – Szigetmonostor
Első volt és nyitott kapukon dörömbölt…
A Stílusos Vidéki Szállodák és a Stílusos Vidéki Éttermiség között szoros kapcsolat és összefonódás van. Vannak tagok, akik mindkettő csoportban jelen vannak, jó a kapcsolat. A Szállodák nem tartanak annyira elől szerveződésben, mint az Éttermek, szorosan a nyomukban fejlődnek fel. A SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) rendezvények telítettsége is bizonyította a vidék erejét, és a SVISZ (Stílusos Vidéki Szállodák) sem maradt alul. A vidék erős és szépen fejlődik, van benne potenciál és egyre divatosabb, szilárd rajongótáborral rendelkezik.
Minden mi szem szájnak ingere…
Ropogós friss péksütemények, kecskesajtkrém, őrségi tökmagkrém, akácvirágos-mézes palacsinta citromos zsendicével, medvehagymás omlett batyu, erdélyi padlizsánkrém, vadmájas, Kisasszondi sajtválogatás, füstölt tokhal, rugelach, fürjtojás, füstölt csülökkrém, ibolya szörp, bodzás joghurt eperrel, zakuszka, friss tavaszi gyümölcsök és habzó bor… – így harangozták be a szervezők a rendezvényt és nem csalódtunk. A kis zöldségesládákat tartva standról-standra jártunk a szabad ég alatt, elnyújtoztunk a szalmabálákon szüneteket tartva. Élvezettel faltuk a finom falatokat, a DJ kellemes szetteket pörgetett. Hamar elteltünk a friss levegővel, a gyönyörű kúrián pihegtünk teli gyomorral. Ez egy földi mennyország, ahol mindig kezdődik a nap, mindig reggel van és azt szeretnéd, hogy sose érjen véget…
Néhány falat az ételek végtelen reggelizéséből…
Babérliget -Polány
Gyönyörű, elegáns stand és a legjobb alkoholmentes italok. Mógor Attila séf, vargányás, kacsamájas rántottája csigázott fel bennünket a legjobban. A vargányát sóval, kakukkfűvel pirítsd meg, a kacsamájat zsírjában süsd ki óvatosan, várjuk meg míg kihűl, majd kockázd fel. Amikor a kacsamáj és a vargánya találkozik a serpenyőben a tojás mellé kell még tejszín, só, bors, metélőhagyma, petrezselyem. Lágyan tálaljuk, metélőhagymával… mmmm…
Nomád Hotel & Glamping- Noszvaj
A Házi kencék varázsoltak el minket, ami Kenceficés tál néven futott. Balogh Bari a hely lelke üdvözöl minket és Patyi Imre szakács vallott az ételekről. Volt itt Pirított Velős, amely fokhagyma, hagyma, kakukkfű, só, bors, majoránna, és őrölt pirospaprikával készül szépen összepirítva a velővel. A Medvehagymás Krémes is rafinált kencefice volt, mascarpone alappal, tejföllel, zsályával és természetesen medvehagymával kikeverve. A Fetakrémes igazi mediterrán ízbomba, köszönhetően a fekete és a zöld olívának, amit megbolondít az egyik kedvenc fűszerünk a római kömény, illetve ehhez jön az alap a fetasajt. A Tapenade, szintén kétféle olívát tartalmaz, aszalt paradicsommal, fokhagymával olívaolajjal. A Juhtúrós Kence, klasszikus körözött, paprika, lilahagyma és a római kömény itt is kiemelt szerepet kap.
Rosinante Fogadó – Szigetmonostor
Paór Anikó, a fogadó egyik motorja, és szíve-lelke mutatta be a hihetetlenül gazdag választékot. Misik Márkhoz, a séfhelyetteshez kötöttük a fogásokat, amelyből az egyszerű dolgok a legjobbak, vagyis a Mascarponés lecsóra nagyon igaz ez a mondás. A lecsó teljesen klasszikus módon készül, úgy ahogy mi magunk is hellyel közzel összedobnánk a konyhában, azzal a különbséggel, hogy a végén egy jelentős adag mascarpone sajttal tunningoljuk fel ezt a tipikus nyári fogást. Nem szabad elfelejtkezni a frenetikus kacsakolbászról, ami szintén meghatározza az ízvonalakat, illetve a hozzátálalt házi kovászolt kenyérről. Az egyre nagyobb forróságban nagyon jól esett az Eperlassi, ami egy hígabb joghurt, melynek ízét a koriander, menta, citrom, méz, gyömbér határozza meg a friss eper mellett.
Az eseményen készült további képek itt érhetőek el!
Köszönjük a meghívást és egyben gratulálunk a fergeteges kezdéshez, amely majd ezer embert mozgatott meg, hogy reggel 10-től délután 5-ig együtt reggelizzék. Szóval, Stílusos Vidéki Szállodák, kérjük folytassák, van ebben potenciál!