Jön, jön, jön egy MiniSvét! Ők tényleg szívvel főznek, szenvedéllyel tállalnak… Mi imádjuk a SVÉTet és ezzel nem vagyunk egyedül, a Stílusos Vidéki Éttermiség rendezvényeit áthatja a profizmus és gasztronómiai átszellemültség.
Bizonyára sokan emlékeznek még arra a hat évvel ezelőtti tavaszi hétvégére, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban.
A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma, Mád, az idén Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.
Fergeteges volt a MaxiSvét tavaly ősszel: Csak a Svétre emlékeztünk! A nagyból, most egy kisebb is csak jó lehet, tehát tessék a naptárakba vésni a február 17-et! Aki nem emlékezik a 6 évvel ezelőtti eseményekre, az azért jöjjön, aki meg emlékszik az meg úgyis jönni fog!
„6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás”
Hat év után újra a Rosinante Fogadóban jön össze a stílusos csapat. A február 17-i tavaszváró Mini SVÉT-en az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:
- Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
- Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
- Macok Bisztró és Borbár (Eger)
- Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
- Erhardt Étterem (Sopron)
- Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:
Kistücsök Étterem – Séf: Jahni László
- Füstölt ponttyal töltött káposzta
- Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal
Viator Étterem és Borbár – Séf: Gyurik Gábor
- Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye
- Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól
Macok Bisztró és Borbár – Séf: Macsinka János
- Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
- Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
- Meglepetés
Rosinante Étterem és Hotel – Séf: Jónás Gábor
- Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney
- Mézes krémes
Erhardt Étterem – Séf: Erhardt Zoltán
- Sáfrányos halászlé Pannóniából
- Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
- Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral
Nomád Hotel és Glamping – Séf: Szaszák Zoltán
- Ököruszály leves
- Nomád fánk baracklekvárral
A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A vendégeket három turnusban fogadjuk. A regisztráció ingyenes, a fogásokért 900-2000 Ft közötti összeget kell majd fizetni.
12.00 Első turnus
14.00 Második turnus
16.00 Harmadik turnus
Regisztrálni az alábbi helyen lehet: klikk!
Esemény a facebook-on: klikk!
A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják.
A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban.
Helyi ízek kóstolója a Szigeti termelői standnál.
A jó hangulatról a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz D.J T-Boy gondoskodik.