2009. augusztus 2. – Nyulasi Gábriel
Néhány hónapja egy ígéretes kezdeményezést üdvözölhettünk a Trattoria Toscana Étterem jóvoltából. Az étterem külön borbárral rendelkezik, a L’Enoteca-val, ahol nemcsak palackozott borok vásárolhatók, hanem lehetőség nyílik különleges sajtok, sonkák, szalámik kíséretében a kiváló olasz, illetve magyar borok megismerésére is.
Két fiatal borász képviselte a magyar vonalat, Jekl Flóra Villányból és ifj. Kamocsay Ákos Mórról. A villányi vörösborokról beigazolódott, hogy teltségükkel és markáns, de nem durva tanninjaikkal az olasz konyha alkotásainak méltó partnerei. A móri borok szikár savaival már régóta ismerkedhet a honi borfogyasztó, a Maurus Pincészet Rajnai Rizlingje és Ezerjó bora egy olyan harmóniát mutat, mely jó példával jár elől a borvidék számára. Az olívabogyós saláta friss sajttal, megöntözve egy kis móri Sauvingnon blanc-nal vagy Rizlinggel igazi kulináris élményt adott. Az est kitűnő hangulatban telt, a közönség tetszését elnyerték az ételekkel párosított különleges minőségű magyar és olasz borok. A meghívottak – amennyiben igényelték – rögtön kaptak egy „útlevelet” is, egy névre szóló kiállított dokumentumot, amellyel a Toscana Borklub teljes jogú tagjaivá váltak. Reméljük, a L’Enoteca újabb és újabb rendezvényekkel hirdeti a továbbiakban is a magyar borok univerzalitását.