Paloznaki Jazzpiknik- 08.01-3.

Fenntartható fesztiválfilozófiával edukálja a látogatóit a Paloznaki Jazzpiknik

Három napra a Jazz fővárosa lesz Paloznak!

Van egy apró, Hild-díjas település a Balaton-felvidéken: Paloznak. Ez a mesebeli hely nyaranta három napra a jazz fővárosává lép elő, és több ezren látogatnak el a domboldalba, hogy részt vegyenek a Paloznaki Jazzpikniken, ami idén 12. alkalommal kerül megrendezésre. A Jazzpiknik a legzöldebb hazai fesztivál, ahol a fenntarthatóság, az ökológiai lábnyom csökkentése és a szelektív hulladékmenedzsment van annyira fontos, mint a lineupban szereplő világsztárok összeválogatása. Csütörtökön ismét itt a Jazzpiknik, egy élhető fesztivál jó zenével, jó emberekkel, jó környezetben – amire nagyon vigyáznak.

Az ihatóbb Magyarországért

Jazzre fel, a Jazzpiknik zenei programja…

A Paloznaki Jazzpiknik idén is a balatoni nyár egyik legnagyobb várományosa: augusztus 1-jén két díva, Izo FitzRoy és Anastacia nyitja a háromnapos pikniket, 2-án a funky koronázatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, majd Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese Spandau slágereket idéz, végül a Kraak & Smaak koncertjével zárul az este. Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában, záróakkordként az MF Robots hangjai búcsúztatják a 12. Paloznaki Jazzpikniket. A szervezők ismét Paloznakra invitálják a magyar jazzélet legizgalmasabb formációit, hogy a nemzetközi előadók mellett a jazz hazai élvonala is képviseltesse magát. A tehetséggondozás mindig kiemelt helyen szerepelt a Jazzpiknik életében, az idei fesztivál is számos fiatalnak nyújt fellépési lehetőséget az intimebb hangulatú, jazz-fókuszú színpadain. Tavaly is kiváló porgramolk voltak: katt ide!

Részletes napi programbontás: https://jazzpiknik.hu/programtabla/

A Jazzpiknik fesztiválfilozófiájában kiemelt helyet kap a zöldítés

A Jazzpiknik fesztiválfilozófiájában kiemelt helyet kap a zöldítés, az ökotudatosság és az edukáció – mind a környezeti, mind a zenei nevelésben. A Piknik szervezői zászlóul tűzték ki, hogy a mesebeli balatoni falvacska olyan valójában tudja megmutatni magát a közönségnek, mint a fesztivál előtt. A Piknikezők az elmúlt években szemléletformáláson vettek részt: Repoharakkal – egyedülálló módon 70% feletti a Repohár visszaváltási aránya –, betétdíjas üvegpoharakkal, szódásüvegekkel, szelektív kukákkal, közösségi közlekedéssel fesztiváloznak, amitől még jobban érzik magukat. A minőségi kikapcsolódás részeként figyelnek a környezetükre, óvják a falut, amely befogadja őket. A ciklikus filozófia része, hogy a Pikniket követően megint lesz majd egy év, amikor a szervezők visszatöltik a környezetet, fákat ültetnek, területet gondoznak, zöld fejlesztéseket vezetnek be, hogy jövőre ismét kiérezhető legyen a hely szelleme.

A Jazzpiknik zöldítő, érzékenyítő programja

A Jazzpiknik zöldítő, érzékenyítő programja a Zöldövezet Társulással közösen valósul meg, a fesztiválon a teljes hulladékmenedzsment környezettudatos szervezése, újrahasznosítása, a környezetbarát termékek alkalmazása és a szemléletformálás az Egyesülettel közösen valósul meg.

Az idei Jazzpikniken különleges programokkal várják a szervezők a kisebbeket; a Gyermekudvarban a Zöldövezet Társulás önfenntartó standján érzékenyítő játékok lesznek. Pohárvisszaváltás pipa, jöhetnek az újrahasznosítható termékek is! Idén először az új visszaváltási rendszer értelmében a PET-palackokat, aludobozokat és bizonyos típusú üvegeket is van mód visszaváltani a Jazzpiknik területén lévő Repontnál.

Gasztrokörkép Jazzpiknik

MULTIKOLOR a lineupban és a Piknik menüjén egyaránt; a sokszínű zenei programok mellett az idén is főszerepet kap a gasztronómia. Válogatott street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok várják a gourmet közönséget. A aluban elhelyezett három kisebb színpadnál változatos menüvel várják az intimebb hangulatra és a jazzre éhezőket: a Götz János vezette Pláne büfékocsiban kínált ételek alapjaa hazai házi lepény és az indiai naan kenyér. A séf a hazai street food mozgalom úttörőjeként más kultúrák gasztronómiájával vegyítette és tökéletesítette a fúziós menüt.

Édes és sós

Édes és sós waffelek, bubble waffelek minden mennyiségben a Waffel Landnál!Zabáljcsak!-nál olyasmit szerettek volna létrehozni, ami alapjaiban változtatja meg a street foodot, összehozza az embereket, a fesztiválgasztronómiát, valamint az autentikus barbecue-t.

 
A Nagyszínpadnál idén is két gasztroudvar

A Nagyszínpadnál idén is két gasztroudvarral várják a szervezők a Piknikezőket. Autentikus ízek és thai szakácsok várnak a Tom Yumnál. Kizárólag thai szakácsok őrzik a hagyományos receptek titkait és készítik el e kultúra finomságait. Ételeik kérhetők glutén- és laktózmentes, illetve vegetáriánus változatban is. A Smokey Monkies BBQ Magyarország legfüstösebb barbecue-élményét szeretné nyújtani. Ehhez nemcsak a nagy odaadással készített húsaik sütési eljárását fejlesztették tökélyre, de még a smokert is saját maguk építették, hogy az utolsó részletig minden házon belül készülhessen.

Mexikói street food vonalat képviselnek

Mexkitchen lelkes és elhivatott csapata az első mexikói street food vonalat képviselő mozgó étteremmel nyűgözi le a közönséget. A mexikói boszorkánykonyhából olyan finomságokat tűzhetsz villahegyre, mint például a chilis babos burrito, ami tüzes ízeivel biztosan örömtáncra készteti az ízlelőbimbóidat. A Pizz’Burger fő profilja a pizzaburgerek készítése, melyek két mini margherita pizza közé
zárt hamburger kreálmányok, saját recept alapján készült hozzávalókkal. Nyárson sült röfi szendvicsben, szószokkal és zöldségekkel, egyenesen Szekszárdról a The Grilled Piggynél

Che Che Burgernél a legjobb húsokat használják, amiket ők fűszereznek, a zsömle házi, tartalmas, és rozslisztből készül. Minden burgerbe saját spéci szósz és friss, roppanós zöldségek kerülnek a hús mellé, és bármelyiket kérheted gluténmentes buciban is! Nemo Fish & Chips Truck –ha fish & chips, calamari fritti & chips, vagy shrimps & chips, akkor NEMO! A Meraki autentikus görög food truck mindig mozgásban! Kedvenc gyros táladat, görög salátádat, grillezett halloumi sajtodat, hideg mártogatós mezzéidet mind megtalálod náluk.

További információ, részletes programbontás,  kedvezményes jegyek: https://jazzpiknik.hu

Sajtóanyag alapján (x)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )