2016. március 14. – Nyulasi Gábriel István
Egerben jártunk, egy zártkörű kóstolón, melyet Kovács Nimród a pincészetében tartott, ahol a kortyolók számára kitárult a világ. Kovács Nimród nem aprózza el, nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a boraival meghódítja a világot. Nem egyszerűen jó egri borokat akar készíteni, hanem a világ nagy és elismert pincészeteinek boraival kíván versenyre kelni és stabilan jelen lenni külföldi piacokon is. Honnan ez az acélos elhivatottság, honnan a célratörő ambíció? Bizony ebben benne van Amerika és az Elnök. Hogy melyik? A válasz ott van a Kovács Nimród Borászatban, és itt a cikkünkben…
December közepén még az őrült, ajándékok után rohangálós hét előtt hivatalosak voltunk Balatonlellére a Bujdosó családhoz egy adventi ebédre, ahol számos újbort volt alkalmunk megkóstolni és néhány régebbi tétel is került a poharunkba. Bujdosóék már egy jó ideje többgenerációs, nagy, dél-balatoni, vitorlázós, családi pincészetnek vallhatják magukat.


