Nyitott pincés rendezvényként tér vissza a Bor, mámor, Bénye!
#borfesztiváloznék
Nincs könnyű helyzetben a magyar fesztiválipar és azon belül a borfesztiválok sem. Tudjuk, ami 500 fő feletti rendezvény, annak bizony kampó. A vírus kicsinálta a rendezvényeket, alig találni olyan eseményt ahol ne szaladna össze ötszáz leány és legény együtt és kortyolva. Ezért kell teríteni a népet, megosztani úgy, hogy ne legyenek sehol sem túl sokan, de azért egy hétvégére jöjjenek el jópáran. Ezzel próbálkozik most a “nyitott pincéssé” tett Bor, mámor, Bénye rendezvény. Szebb napokat is megélt már ez a fesztivál, az utóbbi években, mintha annyira senki sem találta volna meg a számítását a végén.
Nem fesztivál ez, csak kinyitjuk a pincét…
Idén augusztus 14-16. között kerül megrendezésre Erdőbényén a népszerű háromnapos esemény, a Bor, mámor, Bénye. Az eddig fesztiválként ismert boros-gasztro-kulturális rendezvény, összhangban a járványügyi intézkedésekkel idén nyáron nyitott pincés eseményként kerül megszervezésre, azaz az egyes helyszínek önállóan hirdetik meg programjaikat. Ettől függetlenül talán lehetett volna egy eseményt meghirdetni, ahol minden rendezvény együtt megtalálható. Így kicsit vadászni kell az eseményeket, bár a figyelmesebb klikkelő megtalálja a Bor, Mámor, Bénye oldalán a programokat összegyűjtve.
Nulladik napon ázsiai étkezés
Rácz Erikáék a Sanzon Tokajnál parádés programot állítottak össze, minden nap van egy csemege náluk: Bor, mámor, Bénye – SanzonTokaj A programáradatból most a különleges ázsiai konyha és tokaji száraz bor borvacsorát ajánljuk figyelmetekbe: „Most egyel több okod van, hogy ellátogass Erdőbényére! Azt tudjuk hogy az édes tokaji jól párosítható az ázsiai ízekkel, na de mi a helyzet a száraz borokkal? Gyere el és kóstold össze ázsia és tokaj ízeit. Rácz Erika a SanzonTokaj borok megalkotója és Magyar Sylvia a Hungry Grape társalapítója egy különleges borkóstolóra hív meg a Bor, mámor, Bénye előestéjén. Regisztráció itt: klikk!
14 pincében ételek, életek…
Már a nulladik nap, vagyis a csütörtök este is kínál pár lehetőséget a korán érkezők számára: ázsiai ihletésű konyhai ínyencfogások készülnek a SanzonTokajnál, a Préselőnél és a Budaházy-Fekete Kúriánál pedig festői környezetben hangolódhatnak rá a vendégek a hosszú hétvége programjaira. A meseszép faluban ezúttal is a természet kínálta nyugalomé és a páratlan tokaji boroké a főszerep, azonban ahogy már megszokott, a falu 14 pincészetének udvarait ilyenkor gasztro kiállítók lepik el.
Borsod a Sorsod Burger
Idén is visszatér az encsi Anyukám mondta, debütál a Kúria Bisztró, lesz Borsod Burger, A Leves és KicsiZso, valamint BBQ és bográcsos finomságok is készülnek, lesz borkóstolóval egybekötött vacsora, de a specialty kávék szerelmeseinek sem kell majd csalódniuk. Az előre meghirdetett időpontokban ingyenes koncerteken is lehetséges a részvétel: a lágy jazz dallamoktól kezdődően a rockabillyn át a szóló gitár zenéig élvezhetik a vendégek a zenei aláfestést.
Szécsi Viki énekel…
Mindezek mellett a szervező pincészetek színes programokkal is várják a faluba érkezőket egész hétvégén: a kicsiktől a nagyokig bizonyára mindenki megtalálja a kedvére való foglalkozást. Van, aki filmvetítéssel, van, aki történelmi sétával vagy dűlőtúrával készül, de lesznek kézműves foglalkozások is, vagy akár társasjáték partin is szórakozhat a nagyérdemű. A vájtfülű borértő közönség pedig válogatott kóstolókon csemegézhet ritka borkülönlegességek között. Lesz zene is meg ének, például a Szécsi Viki és Vihula Mihajlo is fellép többek között…
Nincs belépő, de mégis…
A nyitott pincés rendezvényre a belépés ingyenes, a borfogyasztás azonban pohárdíjhoz kötött: az akár három napon át használható pohár egyszeri helyszíni díja 2.000,- forint.
Részvevő pincészetek:
Ábrahám Pince
Bardon Borászat
Béres Szőlőbirtok és Pincészet
Budaházy-Fekete Kúria Borászat
Csite Családi Birtok
Jakab Pince
Illés Pince
Karádi-Berger Borászat
Kerékgyártó Pince
Préselő Pincészet
Pro Vinum Pincészet
SanzonTokaj
Vayi Borászat
Vinito Borászat (sajtóanyag alapján (x) )
(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )